maandag 31 oktober 2016

Plog 628 - Pasta pavlovreactie

Plog 628: wat deed ik op 31 oktober 2016?

Goedemorgen! De maandag begint nogal hectisch, met overal rommel en weinig opruimings. Hè toch.

Zeg Irène, heb je nou alweer dat ontzettende oranje olympische vest van je aan? Ja. Goed gezien. Het heeft z'n beste tijd echt wel gehad maar het zit gewoon lekker. En het geeft mijn sportiviteit net die boost die het vaak nodig heeft. Zeker op maandagmorgen. Bovendien was ik het regelmatig uit hoor. Dus al met al valt het best mee.

Hier zien we Sara, illegaal op de bank, zich ontzettend lui uitrekkend en met de voorpootjes door de snuit wrijvend. Ze begint steeds meer menselijke trekjes te vertonen, net als wijlen haar hondenbroer Rover. Als Sjrd en ik staan te knuffelen springt ze tegenwoordig jaloers om ons heen en tegen ons aan.

Te laat. Ik ben te laat! Oké, dat het in de auto nog zomertijd is scheelt een uur, maar toch. Ik had al op de loopband moeten staan. Opschieten!

Andermaal hard gewerkt. Ik kan niet anders zeggen. De ene spierpijn is amper over of ik voel alweer een nieuwe golf aankomen. Gelukkig pakken we iedere keer een andere groep aan anders was het echt niet te doen.

Kijk aan. Een uur gesport in zes minuten tijd. Tijdreizen is een koud kunstje.

Op weg naar huis ga ik meteen even langs de poelier. Het kan maar gebeurd zijn.

Voor de supermarkt geldt hetzelfde. Ik voel me echt super voldaan nu. De perfecte, afgetrainde huisvrouw.

Doe me nu dan maar iets lekkers te lunchen, alsjeblieft dankjewel.

Het laatste plekje zonlicht is voor Sara. Of wordt ze elk moment opgehaald door het moederschip?

Ha moeders en Mr! De olijke wandelaars hadden wel zin in een teske thee. Heb ik.

Sjrd! Zat jij al die tijd verstopt in het kantoor? 

Kijk! Mijn eerste Alessi bestekset is een feit. Nog vijf doosjes te gaan. Ook daar zijn de spaarkaarten inmiddels voor gevuld. Maar als het goed is regelt de kerstvrouw het vanaf hier... Ik spaar intussen vrolijk verder voor gebaksvorkjes, dessersets en god weet wat nog meer.

Eigenlijk ging ik alleen even naar de zolder om een wasje aan te zetten. Maar ik kon het niet meer aanzien, die mount washmore op de strijkplank. Dus ik heb me een uur flink kwaad gemaakt met dit als resultaat.

Het toeval wil dat we vanavond weer eens pasta rode saus eten. In de dagen dat ik op sondevoeding leefde, bleef Sjrds motor lopen op door hemzelf bereide pasta rode saus. Met voorgesneden groenten uit een zakje en tomatensaus uit een potje. Ik word er weer verdrietig van als ik er aan denk. Dat hij uitgerekend vanavond weer eens naast me achter de pannen staat moet dan ook wel een pavlovreactie zijn.

De saus kwam uit een pakje dat ik nog in onze voorraadkast vond. Ik probeerde hem nog wat op te leuken met zo'n blikje geconcentreerde tomatenpuree. Maar het blijft een droevige saus. Dat zal vast ook door de associatie komen. Nee, dit eten we nooit meer.

Even voor de goede orde. Ik heb vandaag: gesport, de boodschappen gedaan, de was bijgewerkt, gekookt en het fornuis serieus schoongemaakt. Dat verspreidde ik vroeger over een hele week.

Mooi, dan kruip ik nu in een vers opgemaakt bed. Want deed ik vandaag ook nog. Ik ben kapot.

Hej hej.

1 opmerking:

Judith zei

Ik reageer niet vaak maar lees al heel wat jaren trouw mee. Wat ontzettend fijn dat je nu zo veel meer energie hebt dan in het recente verleden. Leve de Orkambi :-)