woensdag 23 november 2016

Decemberwensenlijstje

Weet je waar ik in mijn ogen echt enorm mee bof? Dat mijn verjaardag en de decemberfeestdagen zo'n beetje precies een half jaar uit elkaar liggen. En dat elk jaar opnieuw! Want op die manier mag ik mezelf twee keer per jaar volkomen legitiem bezighouden met wensenlijstjes. Urenlang vermaak ik mezelf met struinen en schuimen, op zoek naar de leukste cadeautjes. Online en offline.
In deze blog geef ik je een inkijkje in mijn wensenlijstje van de aankomende periode. Misschien doe je er zelf ook nog leuke ideetjes mee op?

Al jaren prijken deze Kähler Avvento kandelaars bovenaan mijn verlanglijstje. Alles vind ik mooi aan deze kandelaars van keramiek, in de vorm van boompjes. De Deense Marianne Nielsen ontwierp verschillende modellen. Je kunt ze apart neerzetten, of groeperen en zo een heel Scandinavisch woud van kaarsjes creëren. De naam - Avvento - verklapt dat deze kandelaars gemaakt zijn om tijdens de advent mee te pronken. Maar wat mij betreft doen ze het alle maanden van het jaar goed. De reden dat ze nog steeds niet hier in huis staan is de prijs. Ik vind ze namelijk gillend duur. Ik kon mijn geluk dan ook niet op toen ik laatst al surfend een knaller van een aanbieding tegenkwam. Als je ze via coolshop koopt betaal je de helft minder, inclusief verzendkosten! Natuurlijk heb ik dit goede nieuws acuut doorgegeven aan de goede kerstvrouw. Hoeveel dagen nog tot kerst?

Om nog even voort te borduren op het sparrenthema. Dit kussen van Fine Little Day zou het vast ook heel goed doen op onze bank. Ik weet dat Sjrd een zeer streng kussenbeleid hanteert. Een kussen erin betekent een ander kussen eruit. Daar is hij heel principieel in. Maar voor deze leukerd kan hij toch niet anders dan een dikke uitzondering maken?

Je zou de muren van je huis vol kunnen hangen met dure kunst. Daar moet je van houden én het vergt nogal een budget. Zoals je ongetwijfeld wel eens hebt gezien hangt er bij ons thuis geen enkel duur schilderij aan de muur. Wij worden vooral blij van kleur en dat hoeft niet eens veel te kosten. Bovendien lijd ik nogal eens aan veranderdrang. Met een ander kussentje, wat nieuwe kaarsjes en een verse ingelijste poster kom je dan al een heel eind. Posters tot the rescue! De posters van Andy Warholl zijn al enkele jaren een veel gezien woonitem in de woonbladen en op blogs. Misschien moet ik er ook maar eens eentje toevoegen aan onze collectie. Leuk voor de afwisseling. De originele posters zijn alleen te koop in Zweden maar inmiddels kun je op veel plekken goede replica's kopen. Deze marktplaatsverkoper biedt verschillende maten aan en is naar eigen zeggen de beste. Maar dat zeggen ze allemaal...

Kaarsen in alle kleuren, formaten en geuren. Daar kun je er simpelweg niet genoeg van hebben. Het leuke aan deze Tallow kaars is dat het een kaars is in de vorm van een kandelaar. Twee vliegen in een klap! Je kunt ervoor kiezen om hem nooit aan te steken maar ik vraag me af hoe lang ik bij dat standpunt zou kunnen blijven. Zo'n vers lont schreeuwt op een gegeven moment toch om een lekker vlammetje?

Het laatste item op mijn lijstje is een specifiek kerststuk. Namelijk deze ontzettend toffe kerststal van Alessi! Gedoopt en gevormd naar goed katholiek gebruik diende ik tijdens de basisschoolperiode enkele jaren de mis. Zo ging dat in de vorige eeuw in een klein Midden-Limburgs dorp. Toen ik oud genoeg was om zelf na te denken over zaken als de schepping en het bestaan van een hemel kwam al snel het besef dat ik me niet meer op mijn plek voelde bij die club. In de kerk kom ik nog maar zelden en de geloofsdeken die over het kerstfeest hangt maakt me nog altijd wat narrig. Hoewel ik de wat ruimer te interpreten boodschap over vrede op aarde en gewoon lief zijn voor elkaar inmiddels wel kan zien. Misschien is het daarom dat ik nu wel toe ben aan dit lieflijk tafereel voor onder de boom? Ik weet zeker dat wijlen mijn opa met terugwerkende kracht een dankgebedje zou schieten.

En jij? Wat staat er op jouw verlanglijstje?

2 opmerkingen:

Jolanda zei

Perfect om een half jaar na/voor kerst jarig te zijn! Leuk verlanglijstje!
Op mijn lijstje staat heel romantisch... een extra accu voor m'n camera. Haha!
Maar die wil ik dan ook wel héél graag. :-)
Ik ben in februari jarig, maar omdat dat zo'n stomme maand is, vieren we het bijna nooit écht. Het plan is dan altijd om het in de zomer te vieren (samen met Pat die in stomme maand januari jarig is), maar eigenlijk komt dat er nooit van, omdat dat toch wel weer raar voelt dan.
Verder staan er nog meer fotografiedingen op mijn lijstje. Dus dit jaar toch m'n verjaardag maar eens vieren. ;-)

Vnn zei

Er staat heel wat op mijn lijstje maar wij kopen niets voor elkaar (vestzak-broekzak etc, al heb ik wel geregeld een verrassing gekregen). Dus ik zal mezelf lief aan moeten kijken.
Ik moet altijd lachen om meisjes en hun kussentjes :)