woensdag 30 november 2016

Kerstkitsch

Op 30 november is het bijna 1 december. Ik vind dat je dan best met goed fatsoen je kerstboom op kunt tuigen. En zo niet, dan toch!

De afgelopen weken kocht ik een aantal nieuwe ornamenten voor in de boom en ik stond te popelen om ze erin te kunnen hangen. Maar eerst scoorde ik vanmiddag nog 200 nieuwe lampjes bij de Action. Schitteren moet die kunstspar van ons! Opdat ze hem op Terschelling kunnen zien stralen.

Mijn lieftallige assistent drapeerde vanavond uiterst vakkundig en met een engelengeduld de lichtsnoeren in de boom. Daarna kon ik eindelijk los met mijn ballen en ornamenten. Onze ballen komen overal en nergens vandaan, hoewel ik het merendeel de afgelopen jaren bij de kringloop op de kop tikte.

Mensen die hier nog niet zo lang meelezen weten niet dat ik een haat-liefdeverhouding heb met kerst. Ik sta er nogal ambivalent in. Er waren jaren dat ik elk sprankje kerstkriebel hardnekkig de kop indrukte. Een boom optuigen was wel het laatste waar ik zin in had. Maar de laatste jaren heb ik er wel lol in. De opmars  van interieurblogs en Instagram zal daar zeker aan hebben bijgedragen. Ik leerde mijn persoonlijke kerstsmaak ontwikkelen en die blijkt hysterisch. Hoe kleurrijker en kitscheriger hoe beter. Wat dit zegt over mijn persoonlijkheid laat ik maar in het midden.

Onze voorraad kerstmeuk neemt inmiddels een prominente plek in onze garage in. Sjrd maakt daar graag en regelmatig grappen over. Als ik dan weer eens thuiskom van de kringloop en het zoveelste kleurige balletje heb gescoord, verzucht hij steevast dat hij de dag prijst dat ik onze kerstzooi daar eens ga áfgeven. Ik hoef daar natuurlijk pertinent niet om te lachen.

Graag zet ik onze boom op deze plek in het spotlicht. Geniet vooral mee!

Het plaatje is perfect geworden.

Van alle kanten. Er hangt al veel in maar er is best nog plek voor een goede vondst hier of daar, mocht ik daar de komende tijd nog tegenaan lopen. Ge wit ooit nooit, nie?!

Deze poedel kocht ik dit jaar bij Xenos.

De blonde goudvis komt van de Action en kocht ik vorig jaar.

Deze flamingo scoorde ik ook laatst bij Xenos.

En dit varkentje komt weer van de Action. Volgens mij kocht ik het vorig jaar maar ik heb het ook dit jaar nog bij de Action in Roermond de schappen zien liggen.

De vos met de pluimstaart is dit jaar bij Xenos verkrijgbaar.

En deze krokodil (met een hoed van fruit op het hoofd!) is weer een Actionparel uit 2014.

Dit tasje vond ik dit jaar bij Big Bazaar.

De hakken (vier verschillende stuks) kocht ik in 2014 bij de Action en de locomotiefjes (drie stuks in verschillende tinten roze) liggen dit jaar bij de Action.

Deze olijke robot tot slot komt van de Hema. Ik kocht hem laatst, samen met zijn broer, en was als een kind zo blij. Zijn broer heeft het echter nooit tot in de boom gehaald. Nog voor ik het haakje kon aanprikken spatte hij in duizend stukjes uit elkaar op onze vloer. Ik ben er nog zuur van.
Gelukkig kunnen er heel veel pakjes onder. Dat is dan weer een opbeurende gedachte.

6 opmerkingen:

Inge zei

Lekker kleurig en fleurig en kitscherig :-)

Marieke Cobben zei

Mooie boom, ziet er gezellig uit!

Hanny Janssen zei

Wat een geweldige boom. Past totaal niet bij ons (te oud, te bruinig interieur enzo) maar ik vind
hem geweldig.
H.

kliefje zei

Hij komt in de buurt van die van mij ;)

Vnn zei

Fantastisch. Een kerstboom kan toch eigenlijk ook niet smaakvol zijn? Dan maar het andere uiterste. En dat die jij heel goed.

Esther zei

Ohhhh mijn kids zouden heel graag jouw boom willen hebben... ;-)