maandag 7 november 2016

Plog 634 - Een keuteldag met volumineus haar

Plog 634: wat deed ik op 07 november 2016?

Goedemorgen. Het is weer maandag. Zo voel ik me ook. Moe. Maar met mijn spaarzegels van Alessi gaat het wel supergoed. Hartjes voor mee sparende dorpsgenoten. Zo goed zelfs dat ik klaar ben met sparen!

Het komt niet vaak voor dat Sara gezellig met me mee-eet in de morgen.

Wel kan ik altijd op haar hulp rekenen als er gesprayd moet worden. Daar zit vast geen eigenbelang bij.

Na ampel beraad met mezelf heb ik besloten het sporten vandaag te skippen. Niet dat ik ziek ben, of niet fit. Maar wel flink moe. Het lijf en hoofd hebben behoefte aan een dagje thuis. Beetje keutelen, een boodschappenlijstje maken, wat mailtjes beantwoorden, telefoontjes plegen. Allemaal dingen waar ik in het weekend niet aan toekwam. Fijn dat het nu kan.

Kan mij het schelen, ik neem er ook nog maar een kommetje soep bij. Er is nog meer dan genoeg.

Bij zo'n thuisdagje hoort ook zeker een kloffie. Met Uggs. Zálig! Dat mijn haar ook nog volume heeft is helemaal boffen.

Griepspuittijd! Als je verzekerd wil zijn van het oppikken van een virus moet je je beslist om twee uur melden. Dan sta je gezellig met de lokale bejaarden op een kluitje in een kleine ruimte te wachten op wat komen gaat. Ik gok dat het anderhalf uur later wel gedaan is met de ergste drukte.

Wat denk je? Geen hond meer hier. Perfect! Nou jens die spuit dan maar in mijn bovenarm. We kunnen het maar gehad hebben.

Alles weer in huis. Inclusief heel veel bestek. Joepie!

Ik blijk een potentieel lekker maar ook vrij bewerkelijk gerecht uitgekozen te hebben voor vanavond. Er komt zelfs iets met bloem doen bij kijken. Daar word ik nogal nerveus van. Want een gladde saus met bloem maken is mij nog nooit gelukt.

Enfin. Na nog een stief kwartier in de oven is dit het eindresultaat. Het ziet er naar mijn mening nog lekkerder uit dan op het plaatje! En het smaakt inderdaad heurlijk!

De rest van de avond heb ik angstvallig wiegend op de bank gezeten, wachtend op de eerste tekenen van autisme. Met mijn griepprik. Vooralsnog lijkt het goed te gaan. Vooralsnog lijkt het goed te gaan. Vooralsnog lijkt het goed te gaan.

Hej hej.

Geen opmerkingen: