donderdag 10 november 2016

Plog 636 - Vandaag is groen

Plog 636 - wat deed ik op 10 november 2016?

Goedemorgen Saartje! Maar waar lig jij nou in zeg? Wat is er met je Fatboy gebeurd?

Ik ontbijt met de laatste nieuwtjes op het wereldwijde web. Alles wat je daar leest hoeft niet per se waar te zijn. Of amusant. Maar toch.

Zoals voorspeld woon ik in mijn twee truien van de Hema. Ze zitten zalig en combineren perfect. Tot mijn grote spijt heb ik de derde trui, een roze met de opdruk WEEKEND., niet meer kunnen bemachtigen. Ik had hem graag aan mijn collectie toegevoegd. Als iemand die dit leest er toevallig nog een heeft liggen en er van af wil houd ik me van harte aanbevolen!

Maar goed. Ik ben aan het winkelen geslagen. In mijn eigen huis met mijn eigen spullen welteverstaan. Mijn vader noemt dat altijd zo. En eigenlijk dekt die term de lading prima. Schuiven met spulletjes, reorganiseren, herschikken. Sara heeft dus een nieuw mandje. Die plaats innemende Fatboys op twee plaatsen was ik onderhand goed zat. Nu verhuist het kleine mandje gewoon met Sara mee. Op deze manier heeft ze overdag ook niks meer in de hal te zoeken want daar ligt dan haar mandje niet. Gezellig! Op de plek waar haar Fatboy lag kan nu de leuke gele mand met daarin lekkere dekentjes staan. Beter.

En op de wijnkast was het nog altijd wat saai of rommelig. Met wat vazen er bovenop oogt het meteen leuk. 

Mijn moeder en ik hebben een uitje naar het tuincentrum gepland vanmiddag. Ik inventariseer vooraf eens even welke potten er allemaal in de garage staan te wachten op vulling.

Onderweg! Volgens mij zie ik licht aan het einde van de tunnel.

De dansende ijsberenfamilie is er ook weer. Gezellig!

We schieten al goed op. Ik vind het nu al leuk.

Tijd voor een kleine pauze. Met een soepje voor mij. Soep is mijn laatste craving. Helaas is deze goulashsoep niet heel lekker. De smaak blijft een beetje oppervlakkig. Zie je, ik heb er ook meteen verstand van.

Weer thuis gaat mijn moeder meteen aan de slag. Ik ben blij dat zij dit gedeelte voor haar rekening neemt want ik ben hier heel erg slecht in. Alles wat ik plant of verpot is binnen de kortste keren dood.

Lieflijke viooltjes. En winterhard bovendien.

Ook het vogelhoekje is helemaal opgefleurd en winterklaar. Mijn moeder heeft de mus van van de week overigens in de haag zien zitten! Ze vermoedt dat hij (of zij) er een nestje heeft gebouwd. Leuk!

Moet je nou toch kijken. Er staat zelfs groen in de vensterbank! Het gekke is dat ik sinds Orkambi niet alleen het vermogen heb gekregen om nog beter voor mezelf en mijn geliefden te zorgen, maar ook de behoefte voel om planten in leven te houden. Heel basaal. Nu ik zelf veel makkelijker overeind blijf moet het toch ook kunnen lukken om wat levend groens goed te verzorgen.

Zijn cactussen al uit? Vast wel, nu ik ze heb. Geeft niks. Ik ben er blij mee.

Het plantje bovenop deze kast lijkt me het moeilijkst om niet te vergeten. Maar ik ga mijn best doen!

Zo. En dan nu weer even de beentjes gestrekt, kaarsjes brandend en Netflix aan. Zo fijn.

Sjrd komt pas laat thuis vanavond. Hij zit weer in een of ander zweterig zaaltje boze burgers te informeren. Hij liever dan ik. Bovendien vond ik dit nog in de koelkast. Bepaald geen straf.

Dit ook niet. Het is echt een enorm fijn mandje. Sara wil zelfs niet op de bank!

Zou er nog iets lekkers in de snoepkast liggen?

Daar is hij dan toch! Nu lekker even stoom afblazen met een wijntje. Meer dan verdiend.

Hej hej.

2 opmerkingen:

Neeltje zei

Ziet er allemaal erg leuk uit!

Ri zei

Zeg, als dat nou lukt met die plantjes in leven houden, zou ik dan wat van die Orkambi van je kunnen bietsen?