vrijdag 11 november 2016

Plog 637 - Een pittig soepje

Plog 637: wat deed ik op 11 november 2016?

Goedemorgen. Ik kan niet anders dan ontbijten met Hallelujah deze morgen. Nou ja, ik had het ook met de 11 allerbeste carnavalskrakers kunnen doen. Maar ik kies toch voor Leonard Cohen.

Het Saartje hier zit niet helemaal lekker in haar velletje. Vannacht kwam ze, uit het niks, weer een keer of vier naar boven. Ze moest een poepje en plasje maar bleef na de verlichting aan het lamenteren. En nu ligt ze in stil protest, met de pootjes onder zich opgetrokken, op het kleed. Wat zou er toch loos zijn?

Ja ja! Je vroeg je natuurlijk al af waar dat oranje vest toch bleef. Nou, hier is het weer hoor! Klaar voor een nieuwe ronde fysiofitness. Oh yeah.

Alle loopbanden zijn bezet dus ik moet even wachten. Gelukkig heb ik alle tijd. Een van mijn bemoeizuchtige sportcollegae adviseert me echter met klem om in het vervolg niet meer op dit tijdstip te komen sporten. Want dan zijn zij er al. Niks zo tolerant als de bejaarde medemens.

Ik doe een klein weekendboodschapje. Met ingrediënten voor verse soep. Hoewel er nog twee bakken in de vriezer staan denk ik dat verse soep maken sneller gaat nu.

Dus. Aan de slag! Het wordt een geroosterde paprikasoep, van Pauline natuurlijk.

De paprika's moeten worden ontveld. Dat schijnt het beste te gaan als je ze na het roosteren in de oven voor vijf minuten in een plastic zakje stopt. Daarna schijn je de velletjes er zo af te kunnen trekken.

Oké, dat ontvellen was een tijdrovende kutklus. En er zitten hier en daar nog steeds resten vel. Jammer dan. Meer zorgen maak ik me over de hoeveelheid chilipoeder die per abuis in de pan is beland.

Nog even pureren en dan weten we het.

Pittig. Misschien een beetje te. Maar toch ook lekker. Soep van geroosterde paprika's met hier en daar een verdwaald vel en een stevige bite. Je neus gaat er goed van openstaan, zeg maar.

Douchen en aankleden. Dat moet er op een gegeven moment ook gewoon van komen.

En daarna gewoon weer opnieuw achter de pannen. Wie had dat een jaar geleden durven voorspellen?

Vrijdagavondvoedsel pur sang. Smakelijk!

Voortijdig inkakken op de bank is er vanavond niet bij. In elk geval niet op onze eigen bank. De rest blijft afwachten.

We hebben afgesproken bij de goeroe! Maar vanavond heet hij gewoon Mkl. Je moet werk en privé wel een beetje gescheiden houden. Pak nu dat cadeau maar uit!

Mkl en Ls zitten er warmpjes bij deze winter! Ze bleken allebei nogal gecharmeerd van mijn kleurrijke dekens. Zodoende beloofde ik een deken voor in hun nieuwe huis te haken. Wanneer de deken af komt die ik oorspronkelijk voor hen aan het maken was, weet niemand. Voorlopig past haken geloof ik niet zo in mijn nieuwe en verbeterde leven. Maar belofte maakt schuld en gelukkig was er nog wel een andere minstens zo toffe deken die ik met liefde afsta.

Hej hej.

1 opmerking:

Ri zei

Wat een lief cadeau voor de goeroe.

Saar weer opgeknapt?