dinsdag 15 november 2016

Plog 641 - Een kerstwonder op zich

Plog 641: wat deed ik op 15 november 2016?

Goedemorgen. Deze meid neemt weer een lekker ontbijt.

Deze meid ligt te bedenken wat ze vandaag allemaal gaat doen. Ik ben erg benieuwd.

Mij wacht in elk geval een mooie klus op zolder. Ik zou willen dat die was ooit af was.

Ik heb erg veel zin om dit vest aan te trekken. Ik denk alleen dat het veel te warm zal blijken. Het mooie is dat ik het sinds Orkambi ook niet meer de hele tijd zo stervenskoud heb. Alsof mijn kacheltje eveneens gereset is.

Wat brandstof in het kacheltje gooien zal daar ook aan bijdragen. Hup kacheltje, branden maar!

Sara, zet jij dan nu even je zieligste gezicht op? Ah fijn. Dan kan ik met een gerust hart de deur uit. Tot straks grote vriendin!

Soms moet de hond uit, soms moet je er zelf uit. Dat laatste is vandaag het geval. Even lekker met mezelf op pad. Al wat klotteren en decembersfeer snuiven.

Ach ja, die vrolijke V&D-boom. Soms duikt hij ineens ergens in een stad op, als laatste spoor van het warenhuis van weleer. Zund.

Stadspoëzie. Daar zou veel meer van moeten zijn. Ook in dorpen, trouwens. Juist in dorpen.

Ik heb me inmiddels een breuk gesjouwd aan al mijn verzamelde waar. Alsof ik ben ondergekotst door die zo gewenste decembersfeer. Goed bezig wel! Nu dorst.

Zo! Precies op tijd in de auto. Inmiddels is het gestopt met zachtjes regenen. Op naar huis.

Ik kan natuurlijk niet alles laten zien. De vijand kijkt mee. Maar deze leuke kerstitems wil ik wel alvast delen.

Kijk dat rendier aan de muur dan! Het is nu al mijn beste winteraankoop van dit jaar!

Voorheen hing op deze plek altijd zo'n pluchen exemplaar van de Action. Ook leuk. Maar dit heeft toch net wat meer uitstraling. Heel verantwoord Scandinavisch wonen zo.

Sjrdemans heeft alweer een avondding met boze burgers. De weken voor de bouwvak en kerstvakantie zijn ieder jaar gevuld met dit soort avonden. We weten het, we stellen ons erop in. Gezellig is anders maar het doet ook de schoorsteen roken. Zullen we maar zeggen. Hulde aan mijn huidige vriezervisie. Daarin trof ik dit lekkere hapje aan.

Zeg Irène, is het jij in dat ontzettende kerstpak? Dat is heel goed mogelijk. Ik kan er niet teveel over zeggen maar de kerstgeest is de laatste jaren nogal in mij gevaren. Dat is schrikken ja.

Om al dat kerstgeweld wat te compenseren schuif ik nu dus maar een bak strooigoed naar binnen. Met een klein snufje insuline. De suiker mag dan behoorlijk op zijn retour zijn, hij is helaas nog niet over.

Hej hej.

1 opmerking:

Neeltje zei

Haha, kerstbenen in sintsfeer!