donderdag 17 november 2016

Plog 642 - De grote kerstkringloop deceptie

Plog 642: wat deed ik op 17 november 2016?

Goedemorgen! Het hoeveelste lege doosje Orkambi zou dit inmiddels zijn? Ik ben de tel kwijtgeraakt. Maar ik reken het graag even voor je uit, moment... 33! Wow. Bizar.

Note to self: dit zijn de laatste bijeengesprokkelde korrels hagelslag. Niet vergeten een nieuw pak te kopen!

Zo Sara. Wat lig jij alweer duivels op het kleed. Voer jij iets in je schild of zo?

Dus ik kocht een houtbakkersblouse. Die stond al super lang op mijn wensenlijstje. Ik had niet per se een groene in mijn hoofd maar de gewenste rode hing er niet meer in mijn maat. Maar ik moet zeggen, groen is ook goed te doen.

Op de bovenverdieping heb ik me beziggehouden met de nodige opruimwerkzaamheden. En heel misschien heb ik ook mijn parfumcollectie gealfabetiseerd. Als onze boeken en cd's ook zo gerangschikt staan vind ik het niet meer dan logisch dat mijn geurtjes eenzelfde behandeling krijgen.

Het lijkt misschien alsof ik bij MacGyver in de auto zit. Met allemaal handige tools binnen handbereik. Maar dat is niet zo. Ik zit op de achterbank bij mijn ouders in de auto. Eigenlijk zou ik alleen met mijn moeder op pad gaan maar mijn vader besloot zich bij ons aan te sluiten. De vrijheid van een pensionado! Hopelijk krijgt hij er geen spijt van. We gaan namelijk kerstshoppen bij de kringloop.

Al zijn mijn moeder en ik diep teleurgesteld over wat ze bij onze favoriete kerstkringloop hebben gedaan dit jaar. Het ziet er allemaal veel te posh uit! Zo op kleur gesorteerd en alles netjes uitgestald. Waar slaat dit op? We komen bij de kringloop om te rommelen en te graaien. Als ik luxe beleving wil ga ik wel naar de Bijenkorf.

Oh gelukkig. Boven is het nog een beetje zoals het andere jaren was. Met veel meuk in bakken. Maar het blijft behelpen.

Hier moet ik dan wel weer om lachen. Welke creatieve ziel heeft contact proberen te maken met levende wezens in een ander sterrenstelsel?

Om deze teleurstellende ervaring te overschrijven doen we ook nog even de andere kringloop aan. Maar daar is het zowaar nog bedroevender gesteld! Ik tel nul kerstballen. Wel hebben ze dit schamele sinterklaashoekje opgetuigd. Jemig wat een armoe.

Gelukkig is er op het ouderlijk nest koek en zopie.

En kan mijn vader zijn bezorgde marktplaatsbestelling unboxen! Ja zo heet uitpakken tegenwoordig. Ik praat ook maar al die andere internetmensen na. 

Tegen al mijn vaders verwachtingen in is hij niet opgelicht door zijn marktplaatsverkoper. Zijn vertrouwen in de mensheid is niet heel groot. De ruimte om met zijn treintjes aan de slag te gaan is dat gelukkig wel. Hup pap, maak er iets moois van!

Weer thuis duik ik achter het fornuis. Ik experimenteer met een recept voor mac and cheese. Of gewoon macaroni en kaas. Maar ik vrees dat ik de verkeerde kaas heb gekocht, niet pittig genoeg. Hopelijk doet de oven de laatste truc.

Het smaakt wel lekker maar ook niet meer dan dat. De lyrische recensies die ik las over comfort food en guilty pleasures snap ik niet zo. Maar ik ben dan ook bepaald geen Amerika-fan. En daar ligt natuurlijk wel de basis van deze vette hap. Wel tien punten voor de goed gelukte bechamelsaus. Klontloos!

Mensen, ik ben kapot. 

Snel mijn pyjama aan en de bank op met Het Instituut.

Hej hej

1 opmerking:

Vnn zei

Heel grappig dat het je vader is meegevallen, het is 'm gegund :)

Ik begrijp nooit dat half Nederland zich 's avonds in een pyjama of huispak hijst voordat ze op de bank gaan liggen. Ik heb daar echt de puf niet voor (maar zie er vooral ook het nut niet van in. Je hebt toch al kleren aan? Kun jij dit mysterie eens ontrafelen, speciaal voor mij?).