zaterdag 19 november 2016

Plog 644 - Niet louter regenbogen schijtende eenhoorns

Plog 644: wat deed ik op 19 november 2016?

Goedemorgen. Inderdaad, de hagelslag is op. Dan maar een boterham met wit poeder. Het is niet anders.

Amai Saar. Hoe lui kun je zijn?

Het schiet allemaal voor geen meter op vandaag. En op zich is dat niet erg, want het is zaterdag. Ik denk dat het ook wel een beetje samenhangt met het weekendprogramma dat we hebben verzonnen. Het is namelijk best druk, met name voor Sjrd. Maar dat heeft ook zijn weerslag op mij. Of zo.

Een flink stuk wandelen. Dat zal me vast goed doen. En Sara ook. Want die vrouw is inmiddels niet meer te houwen zo druk.

Ik vertrok van huis met een fel najaarszonnetje maar inmiddels is het ijzig koud op de prairie. Beter had ik mezelf behangen met een sjaal en handschoenen. En mijn telefoon meer opgeladen. Nog voor ik halverwege mijn rondje ben is de batterij ermee gestopt. Ja verdomme! Dat betekent dat ook Runkeeper dit loopje niet volledig meet. De neuroot in mij vraagt zich dan altijd paniekerig af of deze inspanning überhaupt wel telt?!

Het ploggen verloopt de laatste dagen ook wat lastig. Ik loop best wel achter met mijn dagelijkse beeldverhalen. Gedachtes over stoppen of in elk geval het terugschroeven van mijn productiviteit dringen zich dan op. Tot ik deze foto maak. Tuurlijk stop ik niet met ploggen. Ik vind het nog steeds veel te leuk. Er mogen best wel eens dagen zijn waarop het allemaal wat meer moeite kost. Jij zegt je baan toch ook niet meteen op als je een lastige week achter de rug hebt? Het leven is niet louter... regenbogen schijtende eenhoorns!

De blatende schapen zijn het roerend met me eens. Gelukkig.

Het toeval wil dat ik nog een pompoen heb liggen. De kans dat deze jongen vanavond een koets wordt lijkt me nihil. Zal ik er dan nog maar een soep van trekken?

Wederom verrukkelijk. En ik zet me gewoon dapper achter mijn laptop. De inspiratie komt vanzelf. En als het vandaag niet lukt probeer ik het morgen gewoon op nieuw.

Sjrd staat zich inmiddels een gehoorbeschadiging op te lopen in het Klokgebouw in Eindhoven. Sara en ik hebben de kaarsjes aangedaan. De waterkoker stoomt mijn thee klaar. Zo meteen plof ik op de bank, pak ik een dekentje en ga ik lekker verdwalen op Netflix.

Hej hej.

1 opmerking:

Jolanda zei

Gráág doorgaan met ploggen! Je bent m'n lievelings! :-)
Daarbij.. het is voor jezelf echt leuk om terug te kijken. Dat vind ik bij m'n eigen weblog ook zo leuk.
Soms heb ik ook geen zin (en dan schrijf ik niet eens iedere dag zoals jij, dus snap je zeker wel dat het dagelijks best een opgave is af en toe), maar achteraf ben ik toch altijd blij dat ik het gedaan heb.