dinsdag 22 november 2016

Plog 647 - Hoe ik een zak oliebollen afsloeg

Plog 647: wat deed ik op 22 november 2016?

Goedemorgen! Een handje pillen per day keeps the doctor away.

Vroeger stond ik mezelf de eerste hyacinten pas toe als ze al bijna niet meer verkrijgbaar waren. Niet omdat ik ze niet mooi vond, verre van. Maar ze straalden al zo ontzettend de lente uit terwijl ik in mijn hoofd pas net aan de herfst was gewend. Dat gekke hoofd van mij! Ik ben blij dat we er tegenwoordig wat makkelijker in staan samen. Want wat heb ik me op die manier een hoop fijns ontzegd zeg. Dit is toch te mooi om niet van te genieten? Elk paars knopje is een bloempje op zich. Om nog maar te zwijgen van de geur. Een hyacint per day, dat keeps de doctor pas away!

Ik zit alweer in een goede leutermodus hè. Dat belooft wat voor de rest van de dag.

Eerst hier maar eens werk van maken. Hoewel het winterdek lonkt denk ik dat het toch nog te vroeg is. Ik hou me nog even in, met moeite.

Op zolder gooi ik mijn haren los en geef ik vol gas.

Dit is de status van het vriesvakje in de ijskast in de keuken. Het is maar goed dat ik vier broden weg heb laten leggen bij de bakker.

Tijd om die broden op te gaan halen. En de rest.

Ik word altijd nogal vrolijk van de aanprijzingen bij de poelier. Hoe alles op handgeschreven kaartjes en posters staat, in zo'n zwierig handschrift. Helaas houd ik niet zo van beenham. Maar misschien neem ik hun wildragout binnenkort wel eens op in mijn weekmenu.

Liever had ik hier een foto geplaatst van hoe ik mijn broden bij de bakker ophaal. Maar sinds mijn laatste fotografiepoging aldaar voel ik toch een beetje schroom. Is het ook daarom dat ik de mij aangeboden gratis zak oliebollen afsloeg?! Nee. Dat was gewoon een verstandige keus. Ik voel me heel volwassen en beheerst nu. En een heel klein beetje spijtig. Want ze zagen er zo lekker uit. Met rozijntjes. Verdorie.

Een Opkikker en een plog dan maar. Ik zal iets moeten.

Een foto die is geplaatst door slomeneri | irène mols (@slomeneri) op

De lucht sloofde zich weer eens enorm uit vandaag. Op Instagram en Facebook regent het luchtfoto's. Ik mag op zulke momenten graag een beetje dwarsliggen.

Eenpanspasta in de making...

Een foto die is geplaatst door slomeneri | irène mols (@slomeneri) op

Waarom eten we dit niet elke dag?

Het Geheim Genootschap heeft een paar weken stilgelegen maar vanavond trekken we er weer eens met een delegatie op uit. Zin in!

Hej hej.

Geen opmerkingen: