donderdag 24 november 2016

Plog 648 - Bijkomen in mijn kerstpak

Plog 648: wat deed ik op 24 november 2016?

Goedemorgen! Ik heb een lekkere nacht gemaakt, daar was ik wel aan toe. Nu zet ik me aan mijn ontbijt en een verse plog.

Hé, er is iemand in huis die koffie wil. Wie zou het zijn?

Verrek. Het zijn er twee. Mijn ouders zijn beurtelings binnen komen druppelen. Mijn moeder heeft zonet bloed gedoneerd maar dat weerhoudt me er niet van haar meteen een klusje te geven. Ze is namelijk niet van het poppen lappen. Wel van het tafelkleden omzomen. Mooi!

Sara en ik hebben het rijk weer alleen. We tuttelen allebei nog wat rond. Ik in mijn pyjama, zij in haar mand. Toch is het tijd voor enige actie. Hup!

Mijn woensdagen zijn tegenwoordig weer behoorlijk intensief. Ik kan er niet te veel over vertellen hier, maar het zorgt er in elk geval voor dat ik op donderdag echt even rustig aan moet doen. Op zo'n manier komt mijn relaxte kerstpak extra goed van pas.

Hoewel ik nog niet veel actiefs heb gedaan vandaag moet het lijf toch regelmatig gevoed. Laat ik er dus maar eens wat lunch in stoppen.

De troep op tafel vloog me aan. Ik heb alles weer eens lekker opgeruimd.

Wat in de meeste gevallen betekent dat er een hoop verplaatst wordt naar boven. Maar is dat niet de essentie van opruimen?

Er wachten me nog enkele administratieve klusjes. Kan ik prima op de bank doen. Ho! Ho! Ho!

En dan mag ik nu een fijne docu kijken. Ik kies die over Frans Timmermans.

Het wordt een noedelgerecht vanavond. Ik wil niet zeggen dat ik inspiratieloos of kookmoe ben maar ik hoef ook niet elke avond te pieken. Een poepsimpel wokje op z'n tijd kan heus geen kwaad.

Zit je dan, met je kookschort voor en een dampende pan op het vuur. Heeft de mens file. Hoeveel glazen rode wijn tot hij thuis is?

Het bleef bij een glas, gelukkig. En de noedels hebben er ook niet onder geleden. Smakelijk!

Ja Saar. Jij bent echt mijn allerbeste vriendin.

Hej hej.

Geen opmerkingen: