maandag 28 november 2016

Plog 652 - Met een recept voor een goede stamppot!

Plog 652: wat deed ik op 28 november 2016?

Goedemorgen! Deze maandag barst zowat uit zijn voegen van de zin. Nou, ik ook, al zit de slaap nog een beetje in mijn ogen.

Hoewel ik nauwelijks nog insuline spuit blijft mijn nuchtere bloedsuiker aan de lage kant.

Daar weet ik wel wat op. Lekker happen! Ben ik trouwens de enige die zo'n beetje elke morgen hetzelfde eet? 

Oh. Oh ja. Dit seizoen kent ook krabben. Ik heb toch liever de zomerse variant geloof ik.

Het was een verfrissende workout vandaag. Ik voel me nog energieker dan toen ik vanmorgen opstond. Wat een feest!

Onderweg naar huis maak ik een tussenstop bij mijn ouders. Om mijn moeder het tafelkleed in wording te overhandigen. En met de vraag of mijn vader een eitje voor me wil bakken. Want zijn fameuze eitjes zijn de allerlekkerste. Tuurlijk wil hij dat!

Dus ik kreeg ik een recept doorgestuurd met rode linzen erin (deze van Mme ZsaZsa). Volgens mij heb ik nog nooit van mijn leven rode linzen gegeten. Maar goed, eens moet de eerste keer zijn. Ik kan de linzen maar vast in huis hebben.

Opruimen. Dat zou geen overbodige luxe zijn. Vrijwilligers?

Ja dat dacht ik al. Het blijft angstvallig stil. Dan zal ik het zelf maar weer doen.

Hè gezellig!

Hier ook al.

Tijd voor een recept uit mijn persoonlijke kookmap. Er lagen nogal wat blikjes makreel in de keukenla en daar moet een mens op een gegeven moment toch iets mee. Bijvoorbeeld stamppot maken! Namelijk van aardappelen en erwtjes, met een beetje bieslook en wat kookroom. Of iets anders vloeibaar romigs wat je nog in huis hebt. Een toef kruidenkaas, of Boursin Cuisine of zo. Kijk maar. Aardappelen koken met zout. Uitje snipperen en glazig fruiten, pak tuinerwtjes uit de diepvries erbij en lekker smoren in de hapjespan. Daarna aardappelen stampen en tuinerwtjes eronder mengen, samen met de kookroom. Vervolgens de makreel toevoegen, samen de bieslook én een goede lepel (of twee) mosterd. Naar smaak nog peper en zout toevoegen. Klaar.

Smakelijk!

Hej hej.

1 opmerking:

Vnn zei

Ik! Elke dag hetzelfde ontbijt. Maar wel in fases (meestal een paar maanden exact hetzelfde en dan een paar maanden iets anders).

Lijkt me een beetje vreemd maar wel lekker, die stamppot. Ga ik eens proberen. Kijken of de mannen dat lekker vinden.