dinsdag 29 november 2016

Plog 653 - Geen verlichtende ervaring

Plog 653: wat deed ik op 29 november 2016?

Oh ja. Dat was ook zo. Gisteravond dacht ik nog in een ijverige bui het fornuis schoon te maken. Tot ik overvallen werd door De Slaap. Zoals elke avond. Lekker wakker worden zo.

Nou ja. First things first. Goedemorgen!

Opruimen kan altijd nog. Eerst een theetje met een spraytje. Second things second.

Ajax, Dasty en ik hebben ons even flink kwaad gemaakt en zie daar. Alles weer fris en opgeruimd.

Er zat blijkbaar nog genoeg woede in me om ook met de waschaos af te rekenen. Lekker bezig Irène!

Dat zeg ik.

Tijdens mijn afwezigheid beneden heeft Sara zich op de bank uitgeleefd. En ook gewoon keihard blijven liggen als ik haar betrap! Foi foi foi.

Tijd om wat droge crackers te vermalen. Toen ik ze kocht leek het me een heel goed idee. Inmiddels weet ik beter. Niet te nassen.

Een mens heeft toch thematisch inpakpapier nodig. Dus dat ben ik maar even gaan kopen.

Bij Xenos valt mijn oog op dit rek vol asbakken. Asbakken! Doen we daar tegenwoordig nog aan? Ik ken echt bijna niemand meer die rookt. Of gebruiken we de asbakken nu voor een ander doeleind en heeft weer eens niemand dat tegen mij gezegd?

Weer thuis geef ik me er eindelijk aan over. Het is groter dan ikzelf. De kerstboom MOET opgetuigd.

Na twee jaar een kleine witte te hebben gezet heb ik dit jaar weer eens zin in de grote groene. Kan ik nog meer los met mijn ballen. (Sara vindt het nogal een gedoe. Consternatie. Zo naast haar eten en drinken.)

Zie je wel? En dan gaat er nog niet alles in.

Maar eerst natuurlijk dat geklooi met De Lampjes. Sjrd is pas laat thuis vanavond dus ik sta er alleen voor. Als dat maar goed gaat.

Het gaat verdomme helemaal niet goed!

Eerst maar wat eten dan. Een kliek erwtenstamppot zonder makreel en met een bakje wildragout van de poelier. Lekker!

Mijn buik is inmiddels kogelrond, geen idee hoe dat ineens komt maar het doet verrekes zeer. En over de lampjes ben ik ook allerminst tevreden. Het hangt nergens naar. De twee lichtsnoeren geven niet hetzelfde licht. Ik geef het op. Morgen nieuwe lampjes halen en ze samen met Sjrd in de boom frunniken. Is ook veel gezelliger!

De rest van de avond hangen mijn opgezwollen buik en ik zielig op de bank. Beetje YouTube filmpjes kijken over hoe je het best lampjes in de boom kunt hangen.

Hej hej.

1 opmerking:

Neeltje zei

Morgen weer een dag! 🤗