woensdag 21 december 2016

Nee, het is geen enorme tegenvaller

Omdat ik me nog steeds niet fit voel heb ik gevraagd of Sara de honneurs vandaag even waar wil nemen. Dat wil ze wel. Ze is er extra mooi voor gaan liggen, op haar dubbelgevouwen (?) mandje. Ze heeft zelfs een regenboog geregeld! Sara kun je nog eens om een boodschap sturen.

Mensen vragen me of het niet een enorme tegenvaller is dat ik nu, ondanks Orkambi, toch een longinfectie heb. Met de toevoeging, "zo vlak voor de de feestdagen!".

Het antwoord luidt NEE. Het zou naïef zijn te denken dat ik nu nooit meer ziek kan worden. Sterker nog, ik ben nog steeds ziek. Ik heb nog steeds CF, in mijn longen wemelt het nog steeds van de resistente bacteriën. Mijn weerstand is weliswaar verbeterd maar ik ben nog steeds gevoelig voor aanwaaiende virusjes. En helaas is het meest recent aangewaaide virus getransformeerd in een infectie. Zo gaat dat nou eenmaal vaak bij CF.
Eigenlijk ben ik een enorme bofkont, dat ik zo lang - wel negen maanden - infectievrij ben geweest.

En die feestdagen? Die kunnen me gestolen worden. Ik zou pas echt verdrietig zijn als dit me gebeurt vlak voor een geboekte vakantie. Gelukkig hebben we voor de kerstvakantie geen wilde plannen. Gewoon thuis, lekker bijkomen van het jaar. Dat wilde ik toch al in mijn huispak doen. Dus veel verschilt het niet.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Veel beterschap!

Anoniem zei

Dat neem je lekker nuchter op zeg! Hou je haaks, hopelijk binnenkort een vakantie zonder gedoe!
tot horen en tot volgend jaar!

XX Fred

Neeltje zei

Zo is dat! 👍