donderdag 1 december 2016

Plog 654 - Een lesje pepernootkunde

Plog 654: wat deed ik op 01 december 2016?

Goedemorgen! Dit is natuurlijk leuk beneden komen.

Mijn ontbijt smaakt er op slag nog lekkerder van.

Er zijn nog steeds wel eens dagen dat ik een beetje loop te talmen in mijn pyjama. Douchen is een heerlijke bezigheid maar het hele proces duurt zo lang. Het liefst stapte ik elke morgen met mijn slaaphoofd de magische badkamer in om er tien seconden later weer glimmend en energiek uit te lopen. Klaar om aan de dag te beginnen. Een sms'je van de opticien krijgen dat mijn nieuwe bril klaar ligt is niet precies hetzelfde maar het werkt wel heel motiverend!

Dit geurtje. Het is mijn nieuwe lievelings! In eerste instantie vond ik het niks. Toen ik het net had opgespoten vond ik het zelfs licht stinken. Maar een uur later besnuffelde ik mijn pols opnieuw en raakte zowat in extase.

In een poging wat meer eiwitten binnen te krijgen gooi ik het eens over een andere boeg. Met kwark. En verse bramen. En nog wat noten. Super gezond! En ook lekker, dat moet gezegd. Erna ben ik alleen niet zo verzadigd als ik had gehoopt.

Ha die pa! Jij komt natuurlijk voor een bakske. Heb ik. Of ben je alleen voor Sara hier?

Goed. Een opfrislesje sinterklaassnoep. De schuimpjes spreken voor zich. Maar hoe zat het ook alweer met die pepernoten en kruidnoten?

Dan is het nu tijd voor een experiment. De foto snelservice van de Hema. Ik heb vanmiddag nog een afdruk nodig. Als het goed is haal ik dat precies.

Er ligt standaard een paar handschoenen in mijn auto. Want ik haat koude handen. En nog meer de scheuren in mijn vingers die ik ervan krijg. Tien punten voor mijn georganiseerdheid!

Sinds ik als kleuter aan de bril moest kom ik al bij deze opticien. Het is goed om te zien (sowieso!) dat de brillenmode heden ten dage een stuk hüpscher is dan in de jaren tachtig. Nee geen foto's van toen nee.

Wel een van nu. Blij mee! Met mijn ene oog plus, mijn andere oog min en nog wat cilinders hier en daar.

Ik weet niet of het aan mijn nieuwe bril ligt maar ineens kan ik de niet meer zo nieuwe kringloop in mijn oude woonplaats vinden. Vast wel. Even snuffelen!

Als je heel goed kijkt, tussen de bomen door, zie je in de verte de verlichte wieken van de molen. Daar woonden we vroeger. Achter de molen.

De Hema maakt het waar! Mijn foto was zelfs ruim binnen de beloofde twee uur klaar. Hendig.

Ik scoorde ook nog wat leuke dingen bij de kringloop. Een complete (want getest door de vrouw van de winkeleigenaar) puzzel van Jan van Haasteren. Altijd leuk voor de kerstvakantie. En een fijn boek. Alsof ik nog niet genoeg fijne boeken heb die ALLEMAAL NOG ONGELEZEN ZIJN. Help! Er zat zelfs een oud boodschappenbriefje in. Ik hoop dat diegene destijds de koekjes niet vergeten is te kopen!

Sjrd en ik zeggen al weken tegen elkaar dat we weer eens bij onze favoriete Italiaan willen eten. Vanavond planden we een date en reserveerde ik een tafel.

Het begint al goed.

Misschien een beetje saai maar ik neem altijd hetzelfde voorgerecht hier. Drie verschillend belegde bruschetta's. Hemels.

Met het hoofdgerecht probeer ik te variëren maar ik kom altijd op iets met tonijn uit. Tonijn is fijn.

Hej hej.

Geen opmerkingen: