zaterdag 3 december 2016

Plog 656 - Een uitgekleed heerlijk avondje

Plog 656: wat deed ik op 03 december 2016?

Goedemorgen! Ik heb het even geïnventariseerd en ik denk dat we het sinterklaasweekend wel doorkomen. Het liefst zou ik hier al wat van nemen als ontbijt.

Maar dat doe ik natuurlijk niet. Kom zeg. 

De krant komt tegenwoordig steeds later. Terwijl je zou verwachten dat de bezorger juist fanatieker wordt zo tegen het eind van het jaar. In verband met zijn gratificatie en zo. Maar allez, hij is er weer en ik begin zoals elke zaterdag met de column van Arjen van Veelen. Hij schrijft zulke goede stukjes!

Volgens mij heeft er hier iemand dusdanig met haar mand gesleept dat ze precies met haar hoofd in de zon ligt. Ik vind het knap.

Heel misschien heb ik toch al wat strooigoed naar binnen gewerkt. En hoewel ik de meeste dagen geen insuline meer gebruik, ben ik nu op een punt aanbeland dat een kleine injectie misschien toch op zijn plaats is.

Hoppa, en doe je ding.

Toegegeven, het roze van deze trui haalt mijn teint niet heel erg op. Een sjaal om de twee bleken wat te breken is geen overbodige luxe. Gelukkig compenseren mijn gouden Nikes wel een hoop.

En dan nu aan de inpak voor het grote sintfestijn morgen! Mijn gedicht is zo goed als af. Ik tikte het van de week zo'n beetje in een adem op mijn telefoon. Heel achteloos. Ik voelde me net een rapper.

We doen niet echt surprises maar mijn lootje (Ik trok mijn schoonbroer. Zonder context is dit echt een rare zin!) leent zich bij uitstek om wel een klein beetje creatief te zijn. Een useless box is wat hij wil. Nou die kan hij natuurlijk krijgen.

Alleen dan net een beetje anders.

Wie wie heeft getrokken is in dit huishouden al niet meer echt een geheim. Zodoende zit ik nu ook maar mijn eigen cadeau in te pakken!

Gelukkig schrijft hij wel zelf mijn gedicht. Lekker bezig!

We krijgen vanavond gasten en dus sta ik nu alvast in de keuken. Tomaten couscous soep in the making! Best een beetje spannend om een van mijn creaties openbaar eetbaar te maken. 

Ha gezellig! Daar zul je ons bezoek net hebben. We vieren een uitgeklede sinterklaas met Bs en Ll. Wat inhoudt dat we zoveel mogelijk sinterklaassnoep eten en geen ruilspel doen. Wel heb ik voor hen allebei een cadeautje. Anders is het ook zo kaal.

Proost darlings! Wijn, en een worst kaas scenario.

Mijn soep is goed gelukt en valt ook goed in de smaak. Gelukkig!

Wat we verder doen op zo'n heerlijk avondje? Nou gewoon, over sport praten en onze saturatie meten.

Hej hej.

Geen opmerkingen: