dinsdag 6 december 2016

Plog 659 - Niet joetsen, nergens schooien

Plog 659: wat deed ik op 06 december 2016?

Goedemorgen. Zie je het ook? Er is weer zo'n zelfde situatie aan de hand als vorige week. Gisteravond andermaal het mes in het varken laten steken in een poging het fornuis proper te krijgen. Rond de klok van tienen kieper ik tegenwoordig om de van de slaap. Vroeger begon mijn energie tegen die tijd juist te stromen. Mijn dadendrang moet nog wat wennen aan dit nieuwe ritme.

Ik had de hoop al bijna opgegeven wat betreft het groeiproces van onze Amaryllis maar het lijkt er nu toch sterk op dat het goed gaat komen. Een voorzichtige hoera.

Kiek oan. Alles weer spic en span. Ik heb zelfs mijn cupjes alvast afgewassen, voor de volgende spraybeurt. Enorm georganiseerd en alles.

Laat ik boven dan ook meteen nog maar wat was aanzetten. Even profiteren van deze plotse aanval van huishoudelijkheid.

Het koste me wat moeite maar er staat vanmiddag eens niks op het programma. Niet op joets, nergens schooien. Gewoon thuisblijven. Beetje cocoonen. Ook wel eens lekker. En nodig.

Een foto die is geplaatst door slomeneri | irène mols (@slomeneri) op

Kom je beneden, tref je dit aan. Wel ja joh.

Onder hoeveel lagen slaap jij inmiddels? Hier gaat straks het volledige winterdek erop, fris gelucht en wel. Nu al zin in!

Een soepsituatie. Daar heb ik wel zin in.

Lekker dik en lodderig. Zo heb ik mijn gepureerde soepen het liefst. De vriezer is nu leeg. Waar zal ik hem de komende tijd toch eens allemaal mee vullen?

Sara krijgt ook iets lekkers, ondanks dat voorval op de bank. Ze is toch wel lief.

Mag ik al naar bed? De grap is dat ik deze klus vroeger altijd zo lang mogelijk uitstelde. Omdat het me domweg teveel energie kostte. Op het laatst lukte het me zelfs niet in mijn eentje. En moet je nu eens zien. Alles zonder hoest- en hijgpartijen ook nog. Het blijft het wonder.

En dan is het nu tijd voor rode linzen! Nog niet voor die ene soep, wel voor een recept van Uit Paulines Keuken. Het wordt haar makkelijke linzen chili. Ik ben benieuwd!

Ook dit experiment mogen we als geslaagd betitelen. En er is nog een goede portie over voor de vriezer. Het begin is weer gemaakt.

Hej hej.

1 opmerking:

Vnn zei

Ik zal dit keer niets zeggen over de dekbedden die buitenboord hangen ;). Oeps, te laat!
Wij hebben de winterdekbedden (dubbele dekbedden) al sinds half oktober op bed liggen. Kan echt niet zonder hoor. En sinds december nog een plaid erover.