donderdag 8 december 2016

Plog 660 - Met vandaag ook nog een kat!

Plog 660: wat deed ik op 08 december 2016?

Een hele goedemorgen! Wat een gezelligheid. Sjrd werkt een dagje thuis vandaag! Hiermee is het aantal ontbijters aan het buffet meteen verdubbeld.

Moment, ik plug mezelf even in. En de kerstboom.

Ook meteen maar even mijn longen pamperen. Hoewel ik het haat doe ik het natuurlijk toch met liefde.

Welkom in mijn theedoos. Mijn lievelingssmaak is zoethout, die nu de aanstellerige internationale naam liquorice heeft gekregen. Persoonlijk vind ik dat ik best heel goed bezig ben op het vochtvlak. Ik drink veel minder cola light en veel meer waterachtigen. Dat mag ook wel eens worden uitgelicht op deze plek.

Dit oogt misschien heel Frizzle Sizzle (Google maar, jongelui) maar dat is het niet. Ik moet gewoon keihard mijn teennagels knippen en na het douchen is dat altijd het lekkerst. Met zachte nagels en zo.

Lunch met ham en ei. En gratis bokeh in de kerstboom!

De mens is ontzettend productief deze thuiswerkdag maar met mij schiet het voor geen meter op. Ik wil van alles (bijploggen bijvoorbeeld!) maar ik kom tot niks. Samen een rondje met het hondje naar de bakker is voor ons alle drie lekker.

Even snuffelen aan de wachthond.

"Duise mich anges ein bossebölke?" vroeg hij vlak voor ik bij de bakker naar binnen ging om de bestelde broden op te halen. Dus we houden pauze. En ik neem een appeltje met kaneel. Ook lekker.

Ook vanavond heeft ons Pauke weer bedacht wat we moeten eten. Op het vuur staat een pan zoete aardappelen. In de ovenschaal zit zuurkool met een snuf kerriepoeder, een appeltje en wat rozijnen.

Als de aardappelen tot puree zijn gestampt en er nog een goede laag kaas overheen ligt om het af te toppen, hoeft deze zuurkoolschotel alleen nog maar even in de oven.

Zoet, zuur en zout. Inderdaad precies zoals Pauline het voorspeld heeft. Een smakelijke variant op de klassieke zuurkoolschotel met gewone aardappelen en ananas.

Sara smult intussen van zichzelf. Vetklep.

Ja jij.

Ik kijk zelden naar RTL Late Night maar ik ben blij dat ik uitgerekend vanavond even langs zap. Want daar ligt deze voormalig straatkat de show te stelen. Zijn baasje was ook een soort voormalig straatkat maar sinds hun paden elkaar kruisten gaat het met allebei veel beter. Met dit soort verhalen ga ik graag slapen. Welterusten.

Hej hej.

2 opmerkingen:

Esther zei

Leuke stukjes schrijf je. Ik moet eigenlijk elke keer wel een keer grinniken.

Neeltje zei

Gezellig dagje!