donderdag 15 december 2016

Plog 666 - Echte post is zoveel leuker

Plog 666: wat deed ik op 15 december 2016?

Goedemorgen? Is de kerstman vannacht al geweest? Nee joh. Ik was het zelf. Alsof ik gistermiddag nog niet genoeg cadeautjes had ingepakt. Maar ik zat gisteravond in zo'n lekkere cadeaupapierflow dat ik thuis nog even door ben gegaan. Alleen kan ik nu dus niet ontbijten. Want dat moet natuurlijk op deze plaats. Hoe groot onze eettafel ook is.

Zo. De dag kan beginnen hoor.

Ieder jaar neem ik me voor om geen kaartjes te sturen. Het is gedoe, niet meer van deze tijd en de kaartjes belanden in januari toch wel bij het oud papier. Toch doe ik het elk jaar wel. Omdat echte post zo veel leuker is dan al het digitale.

In de loop van gistermiddag heeft zich een irritante kriebelhoest gemanifesteerd. En mijn neus is gaan lopen. Het lijkt een ordinaire verkoudheid. Spannend hoe die zich gaat ontwikkelen!

Wat vette vis kan nooit kwaad lijkt me. Ik moet mezelf dat vaker gunnen, een iets luxere lunch. Goed voor de afwisseling en zoveel lekkerder. De mierikswortel had iets minder dik gesmeerd kunnen worden. Details.

Ik voel me net fit genoeg om met mam een rondje te gaan winkelen. Er ontbreken nog enkele essentiële kerstcadeaus en het is zaak daar vandaag een komaf aan te maken.

Jemig. Een flesje fitnesswater in de vorm van een dumbbell. Leuk. Maar hoe opgelicht wil je worden?

Bij de supermarkt duik ik even in de wensboom. Ik mag graag de kerstwensen van anderen lezen. Deze ZZP'er heeft ontdekt dat er ook nadelen kleven aan het vrije leven. Ik doe even een oogrol hoor.

Het zijn dit soort berichtjes, opgekrabbeld in basisschoolse hanenpoten waar ik van smelt. Als ik het kind in kwestie een tip mag geven: word geen ZZP'er. Tenzij je geen waarde hecht aan zoiets belangrijks als een kerstpakket.

Ik maak het mezelf makkelijk vandaag. Aardappeltjes en vis samen de oven in. Alleen nog even een salade bouwen voor erbij.

Lang leven de snapchatfilters als je er soepig uitziet.

Qua visconsumptie zit het wel snor vandaag. Of is dit weer te veel? Doe het maar eens goed.

Mooi. De kerstlijstjes zijn afgevinkt. De eetboel is aan kant. Dan kan ik nu naar hartenlust instorten.

Hej hej.

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik lees 'anoniem' mee en laat nooit een reactie achter, maar nu zag ik een give-away van Pauline's keuken en moest ik aan jou denken. Op Facebook kun je een compleet kookboekenpakket winnen met daarin al haar boeken...:)
Groetjes, Sndr