zaterdag 17 december 2016

Plog 668 - Gelijk een Oempa Loempa

Plog 668: wat deed ik op 17 december 2016?

Goedemorgen. Wakker met een wijsje werd ik niet maar het is wel een beetje hetzelfde liedje. Klam van het nachtzweet, nog steeds een beetje meh. Meh.

Meh of niet. Kijk mijn nieuwste kerstbal shinen! Gevonden bij de zeer exclusieve interieurtopper Big Bazaar.

Met de ochtend verdwijnt ook de mist in mijn hoofd wat. Ik raak zowaar een beetje opruimerig. Dit bordje druiven ga ik in mijn mond gooien. Weg ermee.

We leven alweer dagen uit de wasmanden op zolder. Manden met schone was welteverstaan. Toch voel ik me altijd erg in control als de frisse handdoeken opgevouwen in de kast liggen.

Ben ik nou toch weer iets te enthousiast geweest met mijn gerommel of komt dit puur door het douchen?

Spiegelfoto's met kunstlicht maken me op slag een Oempa Loempa. Bij voorkeur niet meer doen.

Sinds dat geneuzel met mijn buik ben ik niet meer in de supermarkt geweest. Nu gaan we even gezellig samen. Sjrd is door het dolle heen.

Met gevaar voor eigen leven hak ik de peterselie klein. Hoe vaak zou ik met dit loeischerpe mes van de Action inmiddels in mijn eigen vlees hebben gezeten?

Spaghetti met champignons gekruid met peper, zout en tijm in een romig sausje van ui, knoflook en kookroom, gegarneerd met peterselie en Parmezaanse kaas. Alles vers. Alles lekker!

Deze doos Merci zat vanmiddag voor mij in de brievenbus. Merci merci! "Deze doos is toch ook een beetje voor mij of niet?" aldus mijn mens. Tuurlijk jongen. Een van de vele voordelen van het huwelijkse leven.

Diezelfde mens is met een vriend naar de bios om Star Wars in 3D te zien. Nadat ik klaar was met lachen (Jij? Star Wars??!?) ben ik zelf ook op pad gegaan. Voor iets veel leukers. Maar dat is persoonlijk natuurlijk. Ik voel me precies fit genoeg voor dit kleine uitje.

Er is een kaasplank mee gemoeid en er zijn flessen (alcoholvrije) drank. En een hoop gekwetter. Ben ik toevallig allemaal dol op.

Ik: "Zeg, jullie willen nu vast wel even met me op de foto hè, voor de plog?"
Zij: "Oeh! Wel eerst lippenstift opdoen hoor!"
In dit licht is het Oempa Loempa-ige er in elk geval af. Verder steek ik er toch wat bleekjes bij af. Het is ook nooit goed.

Hej hej.

Geen opmerkingen: