maandag 19 december 2016

Plog 670 - Oude patronen

Plog 670: wat deed ik op 19 december 2016?

Goedemorgen. Helaas ben ik net zo beroerd wakker geworden als ik gisteravond naar bed ging. Inclusief nachtzweten en een hele nare hoest. Ik ben een beetje bang dat dit geen verkoudheid meer is.

Sprayen op de bank met een dekentje en Sunny Bergmans nieuwste docu Wit is ook een kleur. Ze vraagt zich af hoe geïntegreerd witte mensen in Nederland zijn. En hoe het komt dat veel witte mensen zich verongelijkt voelen of boos worden als het over racisme en witte privileges gaat. Ook doet ze een experiment met kleuters die moeten bepalen welke babypop, wit of zwart, volgens hen liever/ stouter/ dommer/ slimmer is. De jonge kindjes, zich nog niet bewust van sociaal wenselijk gedrag, stellen ongeacht hun eigen huidskleur de witte pop veelvuldig boven de zwarte. Heel verdrietig.

Mijn eigen temperatuur begint nu ook wel zorgwekkend te worden. Misschien moet ik toch maar even met het ziekenhuis bellen. In elk geval voor overleg.

Binnen een half uur ligt er al een plan op tafel. Ik moet vandaag starten met een pillenkuurtje. Ciproxin to the rescue. Hopen we dan, want uit mijn sputumkweken blijkt dat ik overal resistent voor ben. Als ik inlog in mijn patiëntendossier kom ik zomaar nog een nieuwe feature tegen. Je kunt nu ook je eigen longfunctie-uitslagen inzien. Handig!

Goed blijven eten is belangrijk. Misschien kan ik iets lekkers maken met het restje champignons in de koelkast?

En of ik dat kan! De hoop heeft een enthousiast formaat. Eens kijken hoever we komen...

Het liefst douche ik me elke dag maar als ik niet fit ben kost me dat extra veel moeite. Deze week is me het twee keer niet gelukt. Ik voel me dan extreem vies. Zoiets werkt erg stimulerend om toch maar wel al die moeite van het opfrissen te doen.

Ik vind het een uitermate geschikte dag voor mijn bolletjes sokken. Nu voel ik me nog alsof ik aan de voet van de berg sta, met voor me een heel groen peloton bacteriën die mijn zicht op de top belemmeren. Maar ik weet dat ik deze rit omhoog ga winnen. Onderweg zal ik alle groene griezels van me afschudden. Met behulp van een beetje drugs ja. Ik blijf zo dicht mogelijk bij de waarheid.

Maar goed. Een boodschappenlijstje. Wat zullen we er eens opzetten? Heel veel inspiratie heb ik niet.

Eerst eens een aflevering Verborgen Verleden terugkijken dan maar. Wie weet welke vergeten groente er nog op mijn pad komt.

Dus uiteindelijk verzon ik na heel veel gezucht wat ingrediënten voor een avondmaal en ging Sjrd langs de supermarkt. Net als vroeger. Het blijkt voor ons allebei moeilijk om oude patronen los te laten. Want niet alleen verviel ik terug in miesmuisgedoe, Sjrd opperde om voor zichzelf anders zo'n klein potje pastasaus mee te nemen. Nee!!!!!!!!!!

Heel veel verse groentjes, vol met gezonde vitamientjes. Dat hebben we nodig.

En pillen. Laat het helen beginnen. Smakelijk.

De laatste avonden van het jaar vullen we met Weeds. Heel veel Weeds. Want ook deze serie verdwijnt 31 december van Netflix. We hebben goede hoop dat we het gaan halen. En als het onverhoopt niet lukt, kunnen we ons verheugen op een powerpoint presentatie van Mr, waarin zij de hele serie schematisch aan ons voorlegt.

Hej hej.

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik keek Sunny gisteren voor het slapen gaan. Ik kon er niet van slapen.

Mrj