dinsdag 20 december 2016

Plog 671 - Ik had er meer van verwacht

Plog 671: wat deed ik op 20 december 2016?

Goeiemorregeeee. Het is dinsdag. Hoewel ik gisteravond mijn eerste antibioticumpil heb ingenomen voel ik me nog steeds k*t. Of zijn mijn verwachtingen weer eens te hoog?

Hier haal ik mijn hartje dan weer enorm aan op. Terwijl ik een natte douche nam stond Sara op het beste plekje te zonnebaden.

Alweer hetzelfde pak aan? Zeker. Ziek zijn doe je ook in uniform. Dit is deze ronde mijn werkkledij.

Ik neem nog een regenboog van vitamientjes tot me.

Eindelijk goed nieuws van het Zorginstituut Nederland! Zij moesten beoordelen of Orkambi wel een goed genoeg medicijn is om patiënten met CF in Nederland mee te behandelen. Hun advies gaat weer naar de minister van Volksgezondheid, die uiteindelijk beslist of het middel vergoed wordt. Het Zorginstituut is van mening dat de effectiviteit van Orkambi bewezen is. Dat is alvast mooi! Ze vinden het middel alleen veel te duur. En dat komt niet als een verrassing. Nu kan het Grote Onderhandelen over de Prijs dus beginnen. We zijn er nog niet maar we zijn dichterbij dan ooit. Ik houd moed.

Hier is ook best wat moed voor nodig. Ik begin even met verzamelen hoor.

Sara geeft me nog een bemoedigende knuffel. En dan in een, twee, drie...

Hoppa!

Scènes uit de keuken. Een man, zijn wijn, vuile vaat, kookbenodigdheden.

En een pan verse tomaten couscous soep! Die door zijn dikte inderdaad weinig wegheeft van soep. Maar dat komt doordat ik de couscous altijd lekker in laat dikken. Houd ik van.

Over houden van gesproken zeg...

Hej hej.

1 opmerking:

Neeltje zei

Hoop dat het inmiddels beter met je gaat! 🎅