zaterdag 24 december 2016

Plog 674 - De angstaanjagende kerststal

Plog 674: wat deed ik op 24 december 2016?

Goedemorgen! We trappen de kerstvakantie af met een lekker ontbijt. Tot zover geen verschil met andere dagen. Hoeft ook niet.

Naast joggingbroeken en sweaters draag ik ook graag wollen leggings met lange vesten. Op zo'n manier blijven mijn jurkjes en rokjes ongedragen in de kast hangen. Pech. Comfort boven alles.

Mijn honger is nog steeds niet helemaal terug maar ik vouw op tijd iets voedzaams naar binnen. Wat dat betreft was die hele sondeperiode een leerzame. Zover mag het echt niet meer komen.

En dan nu... Even een uurtje op pad met mezelf! De heerlijkheid! Weer buiten, onder de mensen, in de winkels. Wat kun je hier naar snakken.

Bij de Hema sla ik nog wat laatste essentiële benodigdheden voor een gezellige kersttafel in. Je kunt nooit genoeg kaarsjes en kandelaars hebben, immers.

En het stalletje bij ons in het dorp! Dat had ik ook nog niet fatsoenlijk bewonderd.

Het stalletje met de enge poppen. Babypoppen. Met plakbaarden. En cowboyhoeden.

Wie heeft dit toch ooit zo verzonnen hè? Welke buurtvereniging is hier verantwoordelijk voor?

Weer thuis tref ik een vertrouwd beeld aan. Op rechts wordt alweer bevuild wat door op links net schoongemaakt is. Ik hou toch zo van ons familietje.

De tafel moet leeg. Eindelijk kan ons tafellaken uit de kast komen.

Ik ben intussen met allemaal dingen tegelijk bezig. Tafel aankleden, laatste cadeaus inpakken, links opruimen, rechts meer rommel maken. Ik geloof dat ik er vooral van geniet.

It's beginning to look a lot like Christmas. En fondue.

Sfeertje hoor.

Sjrd is van de afdeling veiligheid en andere vernuftigheden. Hij heeft zich intussen helemaal opgevreten over het feit dat ze die stroomkabel van de fonduepan best zes meter langer hadden kunnen maken. Hoera voor isolatietape.

Onze tafelgast is gearriveerd. Inclusief lelijke kersttrui! Zo hebben we het het liefst ja. Laten we maar snel beginnen, de bouillon is al op temperatuur en het vlees ook bijna.

Drie flessen wijn leeg, bijna al het eten op, alles weer besproken. En het bleef nog lang onrustig.

Hej hej.

1 opmerking:

Vnn zei

Haha volgens mij verwachtte Sjrd iemand van de arbodienst! Of brandweer?