dinsdag 10 januari 2017

Plog 689 - Steeds meer flexitarisch

Plog 689: wat deed ik allemaal op 10 januari 2017?

Goedemorgen lekker dier. Heb jij lekker geslapen? Ik wel, alleen haalde mijn maag nog wat spuchten uit vannacht. Dat lekkere filetlapje van gisteravond wilde maar niet zakken. Het lijkt wel alsof mijn maag vlezige massa's niet kan verteren. Ik heb dus een besluit genomen. Nog minder vlees eten. Nou at ik al geen hopen dier, maar ik ga me toch eens verdiepen in wat het vegetarische winkelschap allemaal te bieden heeft.

Vroeger, toen kon ik met gemak om tien uur 's avonds beginnen met het uitsoppen van de keuken. Het leek wel alsof mijn lijf dan pas echt wakker werd. Maar tegenwoordig, sinds Orkambi, gaat om tien uur het licht wel uit. Met als gevolg dat de vieze eetboel van de avond ervoor me hoopvol aanstaart in de morgen. Aan de slag dus maar.

Dit vest droeg ik op oudejaarsavond en hangt sindsdien aan een knaapje in de badkamer. Tjokvol witte Saraharen. Ik had beter een ander vest kunnen kiezen om aan te trekken die avond. Of een kappersmantel. Sindsdien ben ik elke dag in de weer met haartjes verwijderen. Sommige zitten op ingenieuze wijze in het vest geweven. Volgens mij is het nu klaar en weer draagbaar.

Voor de zekerheid trek ik vandaag toch nog maar even iets makkelijks aan. Saraproof. Ik blijf niet aan de gang.

Die stroop is wel een blijver. En het lapje ham op mijn brood ook hoor. Ik word geen volledige vegetariër.

Dus ik lakte mijn nagels. Maar ik moet ook nog ons bed opmaken. Misschien was dit de verkeerde volgorde van handelen. We gaan het beleven.

Middagspray in de middag. Check. Schouderklopje.

Een stukje gezelligheid met een gezond snackje. Dat kan nooit kwaad.

Deze pasta is een min of meer zelf verzonnen creatie. Als je weet hoe moeilijk ik het vind om 'vrij' dingen te doen, zonder instructies, dan snap je dat dit een hele prestatie is. Het mooie is dat ik heel erg veel behoefte heb aan regels en structuur maar tegelijk allergisch ben voor autoriteit en moeten.

De pasta, met zalm, zongedroogde tomaatjes, ui, knoflook en Boursin Cuisine, smaakt in elk geval heurlijk.

Niet dat je denkt dat we vaste plaatsten hebben hier in huis. Soms gooien we de boel helemaal om. En Sjrd verrast ons met gratis Spotify. Wij ontzettende hipsters ook.

Hej hej.

1 opmerking:

Vnn zei

Op kruutje hoort kaas! In my book dan he ;).