dinsdag 17 januari 2017

Plog 695 - Ik ga hard op kroepoek

Plog 695: wat deed ik allemaal op 17 januari 2017?

Goedemorgen deze morgen. Hoe het komt weet ik niet maar heel veel van de zaterdagkrant heb ik nog niet gezien. Ik lees mooi even bij tijdens mijn ontbijt.

En daarna ga ik als een dolle aan de slag in het kantoor. Er ligt een stapel ongesorteerde paperassen waar je bang van wordt. Gelukkig houd ik van sorteren en ordenen. Komt goed.

Sara snuffelt al eens heel voorzichtig aan de lente. Op dit terras begint hij inderdaad altijd maar half januari lijkt me toch een wat al te optimistische benadering.

Het is geregeld hoor. Donderdagmiddag kan ik bij de kapper terecht. Dan laat ik mijn gewassen haar vandaag lekker aan de lucht drogen. Geen zin om te föhnen.

Geen tijd ook. Want ik moet dooooor. De btw-aangifte komt er weer aan en ik tref alvast de voorbereidingen. Zoals je ziet gaat dat het beste met wat kroepoek. Echt.

Nu moet ik mezelf toch nodig even uitlaten. Al dat binnen zitten ruimt enorm op maar je wordt er minstens zo suf van. Bovendien moet ik nog wat non-food boodschappen doen.

Ik post meteen een vrolijk ijsje voor een ziek meisje dat vandaag een spannende operatie ondergaat.

Ja en dit boek natuurlijk. Echt iets voor mij. Maar niet heus. Ik zag haar een paar dagen terug aan de gang bij Jinek en mijn nekharen gingen acuut rechtovereind staan. De onzin die zij propageert is levensgevaarlijk. Dat Fajah haar systeem op hol wil brengen door op 1350 kilocalorieën per dag te leven moet ze zelf weten. Maar dat ze met deze kolder ik weet niet hoeveel onzekere meisjes en vrouwen in haar slipstream meeneemt vind ik uiterst kwalijk.

Toen ik onze straat indraaide zag ik de witte bus van de postbode precies van ons huis wegrijden. Drommels! Maar gelukkig nam onze overbuurvrouw deze doos voor ons in ontvangst. Hij bevat denk ik 1350 kilocalorieën per fles. Heerlijk!

Eerst koken.

De rode bietenstamppot is in een handomdraai klaar en erg lekker. Ook de vegetarische burger smaakt heel goed. Of dit geheel Fajahs goedkeuring kan wegdragen interesseert me werkelijk geen hol.

Zo. Wij kunnen voorlopig weer even vooruit. De eerste fles uit de grote doos is zojuist geopend. Daar ga ik nu eens een glaasje van proeven.

Hej hej.

2 opmerkingen:

Neeltje zei

Proost! 😊

Vnn zei

Zo eens! Fajah my hl.