vrijdag 20 januari 2017

Plog 697 - Op de veganistische toer

Plog 697: wat deed ik allemaal op 20 januari 2017?

Mijn kleine oogjes en ik zeggen goedemorgen! De goeroe is er vandaag niet dus sportspijbelen zou een reële optie kunnen zijn. Om op de loer liggende thuisblijfexcuses alvast de kop in te drukken heb ik meteen mijn sportkleren aangetrokken. Zeer efficiënt bezig hoor.

Hier houd ik dus heel erg van. Dat alles tegelijk op is. Synchroniciteit is mijn hobby. Een van de vele.

Jemig. Ben je klaar met sprayen, heb je niet alleen een pony maar ook plots een vlassige baard. En ik kan hem nog hebben ook.

Het blijft behelpen zonder de goeroe. En ik haat dit apparaat, inténs. Maar zelf oefeningen verzinnen en uitvoeren in het krachthonk is een brug te ver. Dus ik moet iets. Vandaag ben ik dolblij dat ik mijn bejaarde gymvrienden om me heen heb. Alle afleiding is welkom.

Klaar! En nog best lekker gesport ook. *klopt manisch op eigen schouder* Voor het weekend echt begint sjees ik nog even naar de Gamma. Dat zeg ik.

Keuzes keuzes.

Zo. Alle weekendbenodigdheden in huis. Ik trek de stekker eruit hoor. Aan mijn lijf geen polonaise meer vandaag.

Wel eten erin. Het kacheltje moet blijven branden.

En dan duik ik nu lekker op de bank. Programma's terugkijken. Dat kan in principe ook op tv maar via de laptop beleeft het allemaal wat knusser. En dan hoef ik mijn bril niet op. Ik kijk naar Filemon die uitzoekt of hij autistisch is. In zijn zoektocht gaat hij onder andere langs bij andere autisten, om te laten zien hoe breed het spectrum is. In Amerika bezoekt hij een blinde jongen met autisme die over een ongelooflijke gave beschikt. De jongen hoeft een muziekstuk maar een keer te horen en daarna kan hij het naspelen op de piano. Kijk het hier maar even terug. De moeite waard!

God ja, en dit natuurlijk. De pratende anus zweert plechtig dat hij de wereld zoals we die tot vandaag kenden met alles wat hij in zich heeft kapot zal proberen te maken. Ik hou me vast aan de Trump-memes waarmee we de komende tijd ongetwijfeld overspoeld zullen worden.

Vanavond gaan we een nieuwe fase in op culinair gebied. Ik sta op het punt om mijn eerste veganistische maaltijd te bereiden. Is er nu dan al sprake van het Trump-effect?! Nee hoor, geen zorgen. Ik kwam dit kostje tegen op het YouTube-kanaal van Foodgloss en het leek me gewoon erg lekker. In eerste instantie gooide ik twee echte pompoenen in mijn boodschappenkar om erin te verwerken. Maar omdat het op die manier wel een erg ambachtelijk geheel wordt koos ik later toch maar voor pompoenblokjes uit de diepvries. Verder ga ik aan de slag met linzen. Volgens mij at ik nog nooit linzen uit blik.

Amai... Heerlijk! Ook benieuwd naar deze vegan pompoenpasta? Hier staat het recept en een instructiefilmpje. Ik gebruikte overigens gewone pasta en een schuitje vloeibare boter om de ui te fruiten. Waardoor het gerecht eigenlijk niet meer vegan is. Hahaha.


En wat deden jullie de rest van de vrijdagavond? Nou, knikkerfilmpjes kijken! Jelle, die ook in Filemons programma zat, bouwt nogal indrukwekkende knikkerbanen en heeft daar een tof YouTabe-kanaal over. Er schuilt een autist in ons allemaal. Ergens is dat een geruststellende gedachte.

Hej hej.

2 opmerkingen:

Vnn zei

Dat vlassige baardje kun je eerlijk gezegd heel goed hebben!

Filemon heb ik ook gezien. Vond het ook heel geruststellend dat het autistisch spectrum zo breed is. Die blinde jongen was echt fantastisch inderdaad! En uitzonderlijk...wauw.

Veel recepten die je deelt vind ik lekker en sommige heb ik zelfs gemaakt maar deze pompoenpasta sla ik even over...yuk.

Was weer gezellig vandaag!

Charelle zei

Haha yay voor synchroniciteit!