zaterdag 28 januari 2017

Plog 704 - Ik houd van verbouwen

Plog 704: wat deed ik allemaal op 28 januari 2017?

Goedemorgen! Het is zaterdag en we gaan klussen! En waar ik 'we' zeg bedoel ik natuurlijk Nls. Hij kan dat soort dingen veel beter. Hij werkt niet alleen vakkundig en precies maar ook nog eens heel netjes. Hij heeft speciaal voor mijn longen een tijdelijke afscheiding opgetuigd, opdat er zo weinig mogelijk stof de kamer inkomt tijdens het verwijderen van allerlei overbodige zaken.

Stofvrij ontbijten is ook heel fijn. Vlogs kijken lukt helaas niet zo goed vanwege bouwlawaai maar dat neem ik voor lief. Ik kan niet alles hebben.

Het werk in sportschool De Garage gaat ook gewoon door. Had ik al eens gezegd hoe knap ik dat vind? Het is hier vrieskoud en Sjrd staat een uur te beuken op zijn crosstrainer. IK VIND HET KNAP.

Het liefst heb ik een opgeruimd huis maar stiekem vind ik deze verbouwchaos best gezellig. Zeker als je meteen resultaat ziet.

Een stevige kluslunch gaat er altijd wel in. Tomaat met ei en ui in de pan naar beproefd recept van mijn moeder. Lekker!

Oh yes, eindelijk is aan dat stomme bovenlicht een einde gekomen. Lekker bezig Nls!

Het stof kruipt toch waar het overal gaan kan. De atmosfeer in huis is niet ideaal voor iemand met een beperkte longfunctie. We zijn daarom toch maar even de deur uitgegaan. En Sara is mee. Naar de stad! Eens moet de eerste keer zijn.

Sara doet het boven verwachting goed! Ze loopt netjes aan de riem, piept bijna niet in de schoenenwinkel en zonet heeft ze zelfs de roltrap omhoog bedwongen. En nu zitten we braaf te wachten tot Sjrd klaar is met passen. Overal zijn handen en handjes die haar willen aaien. Dat kun je toch niet anders dan fijn vinden?

Over fijn gesproken... Weer thuis treffen we dit aan! Hoewel alles nog moet worden afgewerkt vind ik het nu al zo mooi. Wat een verbetering. En wat een gemiste kans dat we dit niet meteen zo hebben laten maken, toen we het huis lieten bouwen. Volgende week volgen de andere deuren in de hal.

Zo'n ruimtehelm is een prima voorzorgsmaatregel tegen het overschot aan stof maar je kunt er ook weer niet de hele dag mee blijven rondlopen.

Er zit dus niks anders op dan de dweilstok ter hand te nemen en even flink te keer te gaan met een lap en een emmer sop. Kan ik.

Het oorspronkelijke plan was om vanavond naar de bioscoop te gaan en voorafgaand ergens een pizza te eten. Maar daar zijn we veel te moe voor, de wekker ging immers weer akelig vroeg vanmorgen. Plan B was om pizza's te halen en ze thuis op te eten. Tot ik een nog beter idee kreeg. Alles in mij snakte ineens naar een borrelplank. Alzo geschiedde.

En in plaats van Ron Goossens, Low-Budget Stuntman in de bios wordt het De Surprise op Netflix. Wat een heerlijke film blijkt. Heel sferisch, origineel en met fijne muziek. En prachtig gespeeld door Georgina Verbaan en Jeroen van Koningbrugge. Die in deze rol eens al zijn 'grappige' opsmuk weggelaten heeft. En dat staat hem verdomd goed.

Hej hej.

3 opmerkingen:

Vnn zei

Inderdaad mooi die nieuwe deuren!
Maar om dat nu een verbouwing te noemen ;) Goed dat jullie niet in een echte verbouwing zitten. Jullie zouden gek worden! Bovendien zou dat helemaal niet kunnen met CF. Heel ongezond.

Neeltje zei

Fijn weekend!

Anoniem zei

Al dat plastic. Dexterrrrrrr
Mrj