zondag 29 januari 2017

Plog 705 - Weer een level geklommen

Plog 705: wat deed ik allemaal op 29 januari 2017?

Zo Roombi, was de nacht weer dermate wild dat je de weg naar huis niet meer kon vinden? Stumper.

Ook goedemorgen. Ik neem even van alles tot me. Eten drinken, media. Zonder begint de dag niet.

Ik ben dus zo iemand die al jarenlang een nog in de verpakking zittende stijltang in haar kast heeft liggen. Waar je ook nog mee kunt krullen bovendien. Vandaag is de heilige dag aangebroken dat ik me waag aan het stijlen van mijn haar. Het moet wel. Mijn pony vertoont een dwarse pluk. Het voelt alsof ik weer een level geklommen ben in het computerspel dat 'Vrouw' heet.

Met mijn gestijlde pony, nieuwe blouseje en dito enkellaarsjes. Ik voel me helemaal hüpsch.

Met bovenmatige interesse en stijgende verbazing kijk ik de tweede aflevering terug van Het is hier autistisch. Zonder mezelf een diagnose aan te willen praten kan ik niet ontkennen dat ik toch best wel een hoop hoor en zie waarvan ik denk "Herkenbaar, herkenbaar, herkenbaar..." Tot en met Filemons haast obsessieve spaargedrag van Alessiservies. Dat in het laatste item een Amerikaanse moeder aan het woord komt, die beweert dat ze haar zoon heeft kunnen genezen van autisme middels een ridicuul dieet van weinig voedingsstoffen maar veel voedingssupplementen, vind ik een beetje jammer. Helemaal als ze vervolgens ook nog mededeelt dat de inentingen van haar zoon de oorzaak van zijn autisme zijn. Maar ja, ook die kostgangers heb je ertussen zitten.

Ik houd me aan mijn eigen verzonnen dieet van wat verantwoorde rauwkost met een dip van magere yoghurt met tomatenketchup en een stevige dosis Jan, Jans en de kinderen. Daar gedij ik prima bij.

Terwijl Sjrd zat te smullen van het WK veldrijden op tv genoot ik van een zalig zondags dutje. Hier ben ik net wakker. Nog niet helemaal bij mijn positieven.

Hoe laat is het? Wine o'clock! Borreltijd deel twee.

Het Saartje hoort het allemaal met lede oren aan. Ik geef haar geen ongelijk. Het is ook allemaal wat.

Ken je die mop van Irène die zich zo enorm verheugde op het nieuwe seizoen van Homeland? Ze haalde het einde van Zondag met Lubach niet eens. Welterusten.

Hej hej.

1 opmerking:

Vnn zei

Wat een ongelooflijk toeval: ik had ook al járen een stijltang in de kast liggen. Nog nooit gebruikt. Deze week voor het eerst gebruikt, maar ik vind het maar een eng ding! Ligt dat aan mij? Om je haren bloot te stellen aan zo'n hoge temperatuur, dat kan toch nooit goed zijn? Bij een pony kan het niet zoveel kwaad, die groeit weer aan, maar bij lange haren vind ik het zo zonde!
Ik denk dat ik hem niet meer ga gebruiken. Dan maar weer een level terug haha!