donderdag 2 februari 2017

Plog 708 - Gelijk een transgender in transitie

Plog 708: wat deed ik allemaal op 02 februari 2017?

Goedemorgen! Nieuwe maand, nieuw kleurtje. Passend bij mijn ontbijtservies. Wel hetzelfde ontbijt als altijd. Nooit een winnend team veranderen. Hartelijk vriendendag op Facebook trouwens. Dat ook nog.

Saartje, allerbeste vriendin! Lekker geslapen meid?

Zo'n hond is goed studiemateriaal voor mijn fotografiecursus. Ik weet niet of het je is opgevallen maar ik fotograaf nu dus steeds in de P-stand. Inderdaad, ik zie ook weinig verschil. Komt ook doordat Sara altijd schattig is natuurlijk.

Qua begroeiing laat ik het in de winter altijd behoorlijk verkommeren. Daar ben ik gewoon eerlijk over. Als je op mijn onderbenen af moest gaan, had ik ook zomaar een transgender in transitie kunnen zijn. Zij wordt een hij. Werd. Want nu is alles weer zo glad als de billen van een pasgeboren baby.

Op donderdag ben ik meestal best moe van de woensdagactiviteit. Lekker moe wel maar ook weinig gemotiveerd om mezelf volledig uit te dossen en toe te takelen. Hoera voor basics.

Een dubbele hoera voor deze lekkere lunch. Met perfecte dooiers ook nog eens een keer.

Moe of niet, een klein uitje is altijd fijn. Deze bak overbodige spullen staat al een poos te wachten in de garage. Laat ik hem vanmiddag maar eens naar de kringloop brengen.

Haha, eerst je eigen overtollige meuk aan de achterdeur afgeven en vervolgens via de voordeur nog even op zoek naar nieuwe meuk. Zo rollen vrouwen. Ik denk trouwens dat ik al weet wat wij vanavond eten! Beetje kokend water erover en klaar is Klara.

Sinds onze kringloopwinkel op de commerciële toer is gegaan zijn niet alleen de prijzen drastisch gestegen, ook hebben ze er nu een knus cafeetje gemaakt. Ik drink daar maar meteen een cola. Hopelijk een nieuwe.

Op een steenworp afstand van de kringloop ligt de Action. Nou, dan ga ik daar toch ook even langs. Ze hebben er vast nog wel wat spulletjes waar mijn pijnprikkel ongevoelig voor is. Gelukkig reageert diezelfde pijnprikkel hevig op paasartikelen. Dat scheelt weer.

Over de mensen uit het dorp waar ik opgroeide wordt van oudsher gezegd, dat ze daar allemaal met twee jassen rondlopen. Een aan het lijf en een over de arm. Om te laten zien hoe goed het ze gaat. Sara kon ook een Linner maedje zijn, nu ze twee mandjes heeft. Alleen kieper ik het rechtse exemplaar zo meteen in de vuilnisbak. Daar straalt de armoede namelijk van af.

De gore pastaschelpen heb ik toch maar niet gekocht. Ik heb veel meer zin in chili con carne.

Nou zeg, dat is ook stom. Heb je de lekkerste chili con carne ooit gemaakt, zit je het alleen op te eten. De mens moet op donderdag altijd van ver en vooral heel onhandig komen. Vandaag doet hij twee uur over de terugreis. Wat nog het aller vervelendst is voor hem natuurlijk.

Om het leed wat te verzachten heb ik gezellig alle dennenboompjes in de hens gezet. Op mijn nieuwe kaarsenplateau. Gevonden bij de kringloop!

Hej hej.

5 opmerkingen:

Vnn zei

Dat zijn inderdaad perfecte dooiers; zo zie ik ze ook graag. Ik zit in de gebakken-eieren-fase en eet ze bijna iedere dag. Maar ik word wel nieuwsgierig van die ongeschilde komkommers on the side. Ongeschild? Er zitten toch al bijna geen vitaminen/bouwstoffen in komkommers, maar als je ze schilt haal je eigenlijk alles eraf. Dan zit je water te knagen. Dus: why schillen?

Groeten van de vitaminenpolitie.

Maartje Traint zei

Hé, dat is eigenlijk chili sin carne, of chili con carne du fake.

Vnn zei

Ik kom uit hetzelfde durp als jij maar ik heb nog nooit van die twee jassen gehoord? Wat een onzin, schaam me kapot ;)

Neeltje zei

Prettig geprijst die mandjes bij de Action. Ik heb er ook een. Niet voor mezelf hoor! 😁

Neeltje zei

Natuurlijk met een d ipv t.