vrijdag 3 februari 2017

Plog 709 - Weer een plant vakkundig om zeep geholpen

Plog 709: wat deed ik allemaal op 03 februari 2017?

Ach en wee. Het eerste waar mijn oog deze morgen op valt is de deplorabele staat van dit plantje. Gisteren stond hij nog fier overeind met al zijn scheuten. Vandaag is de boel als een pudding in elkaar gestort. Ik blijf het lastig vinden, planten houden.

Om te voorkomen dat ik zelf voortijdig neerzijg gooi ik er maar een solide ontbijt in.

Het gebeurt vandaag allemaal op de Weissensee in Oostenrijk. Daar vindt het jaarlijkse schaatsfestijn van skate 4 air weer plaats. 163 Deelnemers ploeteren op het ijs om zoveel mogelijk geld bij elkaar te schaatsen voor CF. Ik stuur even een opbeurend berichtje naar een van de deelnemers.

Dit is het team uit het UMC Utrecht. Deze mensen zijn elke dag al beroepshalve in de weer met CF, maar hebben zich de afgelopen tijd het snot voor ogen getraind om vandaag een enorme prestatie neer te zetten. Ik kan daar oprecht ontroerd van worden. Zoveel onbaatzuchtige betrokkenheid. Machtig mooi.

Gek genoeg stimuleert het mij ook om vandaag met frisse zin naar de fysio te gaan. Hups!

Of alaaf. Zo kun je het ook noemen.


Lig je nou gewoon met je harses óp de loopband Irène? Daar waar continue alleen maar schoenzolen overheen walsen? Ja joh, gekke meid, ik.

Het rondje langs de apotheek en de grootgrutter zit er ook weer op. Nu heb ik honger!

Dat treft. Speciaal voor mezelf kocht ik eens harde broodjes. Het wordt al gekker zo.

Dit vaasje komt ook bij de kringloop vandaan. Het bordje waar het vaasje op staat ook trouwens, maar dat kocht ik al een hele poos geleden. Het vaasje is van gisteren. De narcisjes uit de supermarkt lijken er in elk geval voor gemaakt. Dat mensen zoiets weg doen hè? Ik kan mezelf verliezen in fantasieën over het waarom en kom dan steevast uit bij incidenten met poep en plas. Ben ik daarin de enige?

Baas! Lekker op tijd thuis vandaag, fijn! En ook nog eens met een tof cadeau. En tevreden opdrachtgever had nog wat voor Sjrd. Beter!

En dan ook nog mijn lievelings vrijdagpasta. Én weekend. Boh. We boffen er maar weer mee.

Hej hej.

Geen opmerkingen: