vrijdag 10 februari 2017

Plog 716 - De kunst van het mezelf blijven verrassen

Plog 716: wat deed ik allemaal op 10 februari 2017?

Ahhh, ik sliep zooo lekker in mijn eigen nestje. Goedemorgen en alles.

Ontbijten met al mijn favoriete apparaten binnen handbereik is toch ook wel mijn lievelings. Dan maar geen harde broodjes en gekookte eitjes.

Mijn buik is de grote spelbreker vandaag. Hij is opstandig en opgezwollen. Jammer.

Sara vindt het heel erg voor me. Dat zie je zo. 

Buikpijn of niet, gesport moet er worden. De goeroe zegt dat ik er moe uit zie. Klopt ook wel met mijn gevoel ja. Waarom hij dan toch een hoop dood gewicht op mijn schouders legt begrijp ik ook niet helemaal. Ik ga maar gewoon braaf door mijn knieën en hoop dat het snel voorbij is.

Bij de bakker heb ik mazzel. Ons brood is in de reclame. Nou doe mij er dan maar vier. Net als altijd.

Nu ik nog eens goed naar mezelf kijk zie ik het ook. Wit snuitje, donkere kringen onder mijn ogen. Onmiskenbaar moe. Ook niet gek natuurlijk, na gisteren en met die voortdurende onrust in huis. Dat deze staat van zijn me toch nog verrast is een verrassing op zich. Na ruim 37 jaar zou ik intussen toch beter moeten weten. Nope.

Dus ik hang maar een beetje rond in huis. Dan eens hier, dan eens daar. Ik kijk wat tv op mijn laptop, doe een halfslachtige poging tot een dutje en verwarm mijn koude botten met een beker bouillon. Beter zou ik kunnen gaan douchen maar daar heb ik de kracht niet voor. Zou Gerard Joling zeggen.

Gek genoeg heb ik in tijden van buikpijn juist honger. Laat ik dus maar eens iets lekkers voor ons maken.

Pasta met kip, knoflook, ui, champignons, spinazie en wat Boursin Cuisin. En mijn liefste tafelgenoot tegenover me. We luiden het weekend in. En hierna gaan we gestrekt op de bank. Klaar.

Hej hej.

Geen opmerkingen: