maandag 20 februari 2017

Plog 725 - Maandag met Hans en Henk

Plog 725: wat deed ik allemaal op 20 februari 2017?

Goedemorgen! Mijn maandag begint met de vlog van Hans en Shifra. Goedemorgen Hans!

Ik zet me aan een soort van to do-lijst, maar dan voor zo'n beetje de halve week. Bovenaan prijkt de lijst met terug te kijken programma's. Prioriteren kan ik als de beste. Met het invullen van een weekmenu wil het nog niet zo vlotten.

Maar ja. De week is pas echt begonnen als ik me in mijn gympak heb gehesen en mezelf naar de fysio weet te teleporteren.

Vooruit dan maar weer. Ik hoef mezelf dan wel niet in marathonvorm te pompen, zo'n CF-lijf heeft toch gewoon aandacht nodig. In feite nog wel meer dan een gezond lijf.

When je nog wat restjes van het weekend in de ijskast vindt en dit je lunch blijkt. Ronduit boffen!

Dit meiske leek aanvankelijk ook te boffen. Boer Herman had haar uitgenodigd voor de speeddates. Bij haar brief zat een woest aantrekkelijke foto maar in werkelijkheid herkende de stoethaspel haar amper terug. Pijnlijk! Desondanks is ze door naar de volgende ronde. Want uiterlijk zegt inderdaad niet alles en er is niks zo vergankelijk als schoonheid. Deze twee onhandige hertjes, die hun eerste wankele passen op het datingijs zetten, zijn nu al mijn lievelings.

Maar jij bent mijn allerliefste lievelings hoor Saar! Sara?

Oh daar ben je. De maandag trekt hard aan je hè? Ontzettende kroegtijger van me.

Zondag met Lubach strikes again. Iedereen aan de Tamagotchi 2017. Snel de app downloaden...

Oh. Ik heb Henk gekregen. Dat wordt vast een dolle boel. Nou ja, ze zeggen niet voor niks dat je krijgt wat je verdient, toch?

Boodschappings. Toch nog gelukt. En het weekmenu bestaat niet eens uit louter chips.

Zie je wel? Vrijwel allemaal lekker en gezond.

Het is niet mijn gewoonte door de week wijn te drinken. Niet uit overtuiging of andere radicale principes. Meestal heb ik er gewoon geen zin in. Maar vanavond wel. Oké dan.

We zitten voorlopig met z'n drieën aan tafel vermoed ik. Hopelijk kan Henk mijn kookkunsten een beetje waarderen. Ik was namelijk niet van plan rekening te houden met de noten op zijn zang.

Hej hej.

3 opmerkingen:

Vnn zei

Ik ben altijd zo benieuwd en nu ga ik het vragen ook: weekmenu? En daar wijk je niet van af? Kan het me nauwelijks voorstellen! Ik bedenk meestal pas tussen 16-17 u wat we die dag gaan eten dus ik vind het knap!

Irène zei

@Vnn: ik verzin 5 gerechten voor de dagen die komen gaan. In welke volgorde we ze eten staat niet vast. Voor mij werkt dit heel goed. I love structuur!

Vnn zei

Ik ook, zoals je weet (hallo autist in ons!), maar toch werkt dit voor mij helemaal niet. Vooral ivm gezondheid. Daarom vroeg ik me af hoe jij dit doet, maar waarschijnlijk gaat dit pas zo sinds de Orkambi vermoed ik?