donderdag 23 februari 2017

Plog 728 - Hoe ik geen spijkerbroek ging kopen

Plog 728: wat deed ik allemaal op 23 februari 2017?

Halli hallo! Wat zo'n nacht slaap toch altijd een helend effect op het lijf sorteert hè? Ik kan er weer helemaal tegenaan.

Het kan zijn dat deze trui je bekend voorkomt. Bijvoorbeeld van de plog van afgelopen zondag. Maar dan aan het lijf van Ll. Klopt. Ik hing de regelrechte kopieerkat uit, zo leuk vond ik het ensemble. Het toeval wil dat Ll en ik wel meer dezelfde kleding hebben. Dus zo erg is het allemaal niet.

Zeg Saar, ik weet niet wat jij doet maar ik moet even de deur uit. Denk je dat het lukt, alleen?

Er is weer eens een winterstorm des doods voorspeld maar ik laat niets tussen mij en mijn winkelplannen komen. Kom zeg. Ik wil gewoon een nieuwe spijkerbroek kopen. Al regende het poep.

Maar eerst ga ik even hoi zeggen tegen mijn moeder en haar vriendin Js. Ze zitten samen gezellig aan de high tea. Met woorden als "Ik zou het wel heel gezellig vinden als jij ook meedoet!" en "Schuif toch gezellig aan!" proberen ze mij te verleiden om te blijven. Maar dat is natuurlijk helemaal niet de bedoeling. Ik kom alleen even hoi zeggen.

Maar ik ben niet opgewassen tegen de druk van twee kwieke zestigers. Er wordt een tafel aangeschoven, er verschijnen wat bijbestelde hapjes. Zo simpel gaat dat. Ik geef me er maar aan over.

Gaan jullie dan wel nog even mee het outlet in? Want ik wil nog steeds een nieuwe spijkerbroek. En zo trotseren we de winterstorm des doods gedrieën. Probeer dan maar eens een goede selfie te nemen.

Na poging 83 zijn we eindelijk tevreden. The struggle was real hoor.

Goed. Mexx. Hier heb ik mijn spijkerbroekzinnen op gezet. Maar ik kom bedrogen uit. Ineens liggen er allerlei andere modellen in de schappen. Met van die malle wijde pijpen. Of rafels aan de onderkant. Hou ik allemaal helemaal niet van. Wat een deceptie.

Ik ben voornemens weer iets uit de losse pols in elkaar te flansen.

Geslaagd experiment! Omdat mijn maag nogal sterk reageert op paprika (ZUURBRANDEN!) besloot ik als eerste de gele paprika in de pan te gooien zodat deze goed gebakken en zacht op het bord zou liggen. En warempel, dat scheelt toch zeker een lepel Gaviscon na de maaltijd.

Mijn marathonman plankt vrolijk de dag af. (Hoewel ik hem er qua tijd vooralsnog ruimschoots uitplank!)

Hej hej.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hoi Irene,

Mag ik vragen waar je die leuke sweater met witte duiven hebt gekocht?