zaterdag 25 februari 2017

Plog 730 - Op naar Leiden

Plog 730: wat deed ik allemaal op 25 februari 2017?

Goedemorgen. Even rustig opstarten hoor.

Vandaag barst in het zuiden de carnaval los. In eerste instantie leek het me leuk om daar een dagje van mee te pikken. Nu ik het fysiek weer zou kunnen. Maar naarmate de plannen vorderden bekroop me steeds meer het gevoel dat ik toch liever een weekend weg ben tijdens het gehos. Niks voor mij, zulke wispelturigheid. Helemaal nu de eerste beelden van de Boètegewoeëne Boètezitting in Venlo via de tv tot mij komen. Bij de aanblik van al die mooi verklede mensen en het geluid van die toch wel leuke muziek begint het zowaar te kriebelen. Aaaarrch! Ik lijk wel een vrouw, op deze manier.

TV uit, koffers inpakken. Wat je niet ziet (en hoort) bestaat niet. We lopen maar een uurtje achter op de gisteravond ingestelde richttijd tot vertrek. Netjes!

Alles klaar? Alles ingepakt? Niks vergeten? Jas aan en gaan! Op naar Leiden. Zin in!

Sara logeert bij mijn ouders. Vindt ze helemaal niet erg. Het eerste stokje heeft ze alvast te pakken.

Nou, doei carnaval. Succes en veel plezier.

Twee uur verder ben je alweer helemaal vergeten dat ze elders in het land druk zijn met schmink en bier. Hier is het gewoon wachten op een zeldzaam vrij plekje in de parkeergarage.

Ons hotel ligt aan de Boommarkt, nogal centraal in Leiden. Fijne locatie! Snel de koffers in onze kamer dumpen en dan de hort op.

En een broodje. Ik rammel ondertussen van de honger. Het is zo'n beetje half vier en ik heb alleen nog pas ontbeten. We zijn in een zaakje beland waar ALLES €1,80 kost. Grappig.

Het weer wil nog niet zo hier in Leiden. Maar dat weerhoudt ons er niet van om toch lekker door de stad te struinen. Er hangt een fijn sfeertje hier. Stads maar heel gemoedelijk. Haast dorps.

We zijn er echt.

Een bericht gedeeld door slomeneri | irène mols (@slomeneri) op

De leukste tips zijn die van een local. Mijn lieve Mrc tipte me dit kaaszaakje aan de Oude Rijn. Zij koopt hier zelf wel eens een lekker stuk kaas van het een of het ander maar je kunt er ook borrelen. Nou, daar hebben wij wel zin in! We hebben de borrelplank besteld en zoals je ziet ligt het zwaartepunt helaas niet op de kaas. Gemiste kans, aangezien we tegenwoordig niet meer van die enorme carnivoren zijn.

Leiden by night.

Kaasjes vullen gaatjes dus er past best nog een hoofdgerecht bij. We belanden bij Jeanpagne aan de Nieuwe Rijn. Ook een fijne zaak, smaakvolle inrichting, aardig personeel en lekker eten.

Ik had nog wel zin om ergens een afzakkertje te pakken maar Sjrd moet echt even liggen. Het zal de leeftijd wel zijn. Hij is ook geen 37 meer. Oh ja, en ik rende vanmorgen niet al een flinke afstand. Daar kan het ook mee te maken hebben.

Het is een prima kamer. Vrij ruim, niet heel luxe, behoorlijk gehorig maar wel schoon en netjes. En al helemaal ingenomen door onze spullen. Hoe snel zoiets gaat hè.

"Misschien dat we straks dan nog even een kroegje op kunnen zoeken..." Maak dat de kat wijs.

Hej hej.

1 opmerking:

Judith zei

Mijn stadje! Ik woonde aan de Nieuwe Rijn en nu omgeving museum <3