donderdag 2 maart 2017

Plog 734 - Klem tussen het aanbod der dingen

Plog 734: wat deed ik allemaal op 02 maart 2017?

Goedemorgen! Wat extra uren slaap al niet voor het lijf kunnen doen hè? Na twee dagen complete rust is de ergste appeligheid verdwenen. Ook mijn temperatuur lijkt weer onder controle. Laat ik dan nu nog eens een blik in de weekendkrant werpen. Het is ook weer niet zo dat de hele inhoud nu achterhaald is namelijk.

Wat er ook gebeurt, ik moet beslist niet meer in dat hoekje op de bank gaan liggen. Mijn torso is er nog stroef van. Snel alle ziekbedtaferelen dus maar weer opruimen. En als ik echt even wil liggen moet ik dat gewoon boven op bed doen.

Ik zit nog niet in de fase waarin weer energie heb om elke dag te douchen. Zolang de vliegen me nog niet komen opzoeken valt het wel mee, denk ik dan maar.

Gisteren deed mijn moeder al wat kleine boodschapjes voor ons, vandaag gaan we gezellig samen. Een klein uitje naar de supermarkt is altijd een goede testcase om te zien hoe het ervoor staat. En ik krijg enorme flashbacks naar hoe gewoon dit soort periodes vroeger waren. Wat went het snel, een gezonder leven met meer energie en bewegingsvrijheid.

Houdoe hulptroepen, bedankt weer!

We gingen ook even naar de bloemist, mam en ik. Ik kocht twee bosjes kersenbloesem voor in de roze vaas in de hal. Staat leuk!

En ook had ik wel weer eens zin in iets fraais in mijn cactusvaas. Als dit geen positief effect heeft op mijn verbeterende gestel weet ik het ook niet meer.

Sjrd! Wat doe je?! Het is donderdagavond. Dit is toch een zaterdagochtendactiviteit? Je hebt het in elk geval wel gezellig gemaakt, met dat sfeerlichtje in de stellingkast en de radio aan. Nou succes dan maar. Ik zie je over een uur wel.

Dan kan ik in alle rust nog even sprayen en het eten voorbereiden. Al valt aan de stamppot van zoete aardappel met voorgesneden kaasblokjes en voorgesneden zongedroogde tomatenreepjes en voorgesneden rucolamelange vrij weinig voor te bereiden.

Kwestie van prakken en alles onder elkaar zetten. Dit blijft echt een even simpel als lekker gerecht.

Qua Netflix ben ik al een poosje afgehaakt. Ik zie door de bomen het bos niet meer. Het oerwoud aan potentieel goede series kan ik niet handelen. Hetzelfde geldt voor lezen. Er liggen nog zoveel ongetwijfeld toffe boeken op me te wachten, maar de aanblik van de stapel beneemt me zowat de adem. Heel erg jammer, want ik houd van lezen. Hopelijk lukt het over een poosje weer, bijvoorbeeld op de boot, of op vakantie. De enige serie die ik nu volg komt gewoon op tv. Elke donderdagavond zitten we aan de buis gekluisterd voor Klem.

Hej hej.

1 opmerking:

Vnn zei

Confronterend: deze hele blog kon over mij gaan. Over mijn lichamelijke staat. Dus echt: zoveel hartjes voor die Orkambi en ik hoop zo ontzettend dat de politiek meedoet. En dat er voor mij ook zoiets komt. Ik wil daar ook aan wennen, ik wil ook elke dag kunnen douchen.

Wat betreft die stapel boeken: ein veur ein, net wie de botterhamme.