zaterdag 4 maart 2017

Plog 736 - Jeukende handen

Plog 736: wat deed ik allemaal op 04 maart 2017?

Guten Morgen. Es ist wieder Samstag. Immer schön. Zou ik in het Duits gedroomd hebben vannacht? Volgens mij niet. Misschien sorteer ik wel voor op wat komen gaat vandaag?

Huh? Gaan we naar de Heimat dan? Daar zijn we toch al? Verwarrende toestanden dit. Laat me met rust.

Hè gezellig, een stukje Limburg-bashing in het Handelsblad naar demensen toe.

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik voel de lente aan alle kanten kriebelen. Daar hoort beslist een lente-achtig kledingstuk bij. Zodoende trok ik zonet deze verse trui uit de kast. Misschien nog een tikkie te dun voor deze tijd van het jaar maar dat ga ik keihard negeren.

Onderweg. Naar Venlo. Stedje van lol en plezeer. En veel Duitsers.

Stukje betutteling van Q-Park naar demensen toe.

Ho eens even. Wat is hier aan de hand?! Oh wacht, dit is natuurlijk nog een vilein restant uit de carnavalstijd. Van toen zijne dorstlustige hoogheid Prins Lex I regeerde over het Jocus Riék. Dat gaf nogal wat ophef. Want de prins woont in Amsterdam. Er waren mensen die dat echt niet vonden kunnen. Vermoedelijk zijn dat dezelfde mensen die op 15 maart aanstaande hun stem aan die andere bekende stadsgenoot geven.

Maar goed. Zij die zonder zonde zijn werpe de eerste steen. Van ons zal hij niet komen, nu wij ons bezondigen in de Primark.

Deze is speciaal voor Sjrd. Omdat hij zo graag poseert.

Venlo ligt pal aan de Maas. Als de Maas buiten haar oevers treedt is Venlo altijd wel de Sjaak. Op deze paal staat met bordjes aangegeven hoe hoog het water de afgelopen jaren heeft gestaan. Vrij fors wel.

Maar goed. Zolang er nieuwe schoenen zijn is er leven. Mijn eerste paar zomerschoenen is alvast in the pocket.

We vieren het met een broodplank. Die me opnieuw de wenkbrauwen laat fronsen. We krijgen in verhouding Heel Veel Brood en relatief weinig smeersels. Ik begrijp dat niet. Dat vleesoverschot uit Leiden was hier een mooie aanvulling op geweest, bijvoorbeeld. Bij dit soort opmerkelijke horecakeuzes beginnen mijn handen acuut te jeuken om zelf een leuk tentje te openen.

Je krijgt hier in elk geval wel genoeg op het gebied van koolhydraten. Ik bestelde een (heel lekkere!) curry (onder de garnalen ligt een flinke portie rijst) maar die bak friet voor mijn bord is ook nog voor mij. "Want bij hoofdgerechten wordt nou eenmaal een portie friet geserveerd." Da's toch raar? Gelukkig houdt die atleet tegenover me wel van een extra portie frietjes.

Liefde is... met je liefste naar een tamelijke onnozele film kijken en allebei blauw van het lachen over de bank rollen.

Hej hej.

Geen opmerkingen: