woensdag 8 maart 2017

Plog 740 - Oogarts, kibbeling en een verjaardag

Plog 740: wat deed ik allemaal op 08 maart 2017?

Ggg... Godfried van Bouillon! En ik had nog zo aan de kabouters gevraagd om dit klusje vannacht voor me te klaren. Hufters.

Nou ja, de boel staat niemand anders in de weg dan mezelf. En ik kan me er best goed voor afsluiten. Eerst andere dingen.

Waaronder Henk aandacht geven. Nou Henk, zo'n supersonisch koffiegeval zou ik zelf ook wel lusten. Maar geen hond die het voor mij maakt dus we moeten allebei Normaal Doen.

Ik heb zo meteen een afspraak bij de oogarts, ter controle wegens mijn diabetes. Zelf vind ik dit soort wissewasjes niet zo nodig, maar de diabetesverpleegkundige bleef er maar over emmeren. Okééé dan.

Dus dan blijf jij even alleen thuis Saar. Goed?

Voor die controle hoef ik gelukkig niet helemaal naar Utrecht. In ons eigen perifere ziekenhuis zitten vast ook goede oogartsen.

Kijk aan, in een streep naar de poli gelopen. Dikke meevaller.

De orthoptist vraagt naar mijn HbA1c (wat keurig is, maar bij CF-gerelateerde diabetes eigenlijk niet zoveel zegt, maar die uitleg laat ik achterwege). En ze druppelt mijn ogen met een goedje waar mijn pupillen wijder van worden.

Volgens mij werken de druppels. Ik zie net zo wazig als deze foto oogt.

De oogarts bevestigt wat ik zelf ook al wist. Niks aan het handje, alles prima in orde. Mooi. Vergeet je het vooral niet door te geven aan mijn diabetesverpleegkundige?

Om die vergrote pupillen weer normaal te krijgen heb ik anti-druppeltjes toegediend gekregen. Maar het duurt zeker een half uur voordat je daar iets van merkt en met goed fatsoen weer het verkeer in kunt. Dus ja, laat ik dan maar het nuttige met het aangename verenigen. Ik moet wel.

En omdat ik nu toch in de buurt van de Action was, ben ik daar ook meteen maar even langsgereden. Voor iemand die niks nodig had is deze tas akelig gevuld. Getverderrie die consumptiemaatschappij ook.

De visboer staat er nog tegen de tijd dat ik huiswaarts keer en hij is ook nog niet door zijn kibbeling heen. Joepie!

Het ziet er weer zeer veelbelovend uit. De kibbeling smaakt ook heerlijk, maar heel eerlijk gezegd had ik er meer van verwacht. In mijn hoofd was het veel groter.

De rest van de avond staat in het teken van Sara's verjaardag. Ze is vandaag drie jaar bij ons. We hebben het hele feestprogramma afgewerkt. Taart, kaarsjes, zingen, stoelendans, koekhappen, polonaise, en natuurlijk cadeaus. Ze is gekust en gekroond.

Hej hej.

1 opmerking:

Anoniem zei

Oooh antidruppeltjes... die hebben ze bij ons dus niet :-( Moet ik elke keer weer iemand regelen om deze blinde kip op te halen enzo..... of met de bus gaan, dat kan dan ook nog.... Toch ziet het er wel grappig uit met die enorme pupillen, mensen blijven je nog extra aanstaren.... grijnsss

Marjan