donderdag 9 maart 2017

Plog 741 - Een korte Actionvriendschap

Plog 741: wat deed ik allemaal op 09 maart 2017?

Goedemorgen. Ik voel aan mijn klamme lappen, die ook best een beetje zuur zijn, dat het zomaar eens een huishoudelijk dagje zou kunnen worden.

De keuken is namelijk ook nog steeds een bende. Overal eigenlijk. Van boven boven tot beneden. Ik loop nogal achter. Met alles. Dus een goede bodem leggen lijkt me evident.

En dan is er echt geen ontkomen meer aan... Ik trek zelfs de afzuigkap open. Alles moet vandaag SCHOON. Ik had het onze hulp gevraagd, maar zij heeft naar eigen zeggen een ontzettende hekel aan het schoonmaken van de afzuigkap. Ze trok er ook een heel zuur gezicht bij. Nu kun je natuurlijk de vraag stellen of je dit soort klussen de hulp wel moet laten doen. Het antwoord luidt ja, volmondig. Dit is bij uitstek een klus die ik liever uitbesteed. Omdat het mij heel veel energie kost. Ik ben hier zo'n beetje de hele dag zoet mee, af en aan.

Terwijl de Dasty lekker intrekt, sla ik boven aan het opruimen. Hier, op zolder, bed afhalen, was aanzetten, was opvouwen.

Mezelf ook meteen maar gewassen. En mijn nieuwe joggingbroek van de Action aangetrokken, die geweldig lekker zit. Gisteren stond ik daar wat in zo'n rommelrek te graaien toen een mede graaister me deze broek in de handen duwde. "Deze kocht ik vorige week en hij zit heerlijk! Hij blijft ook goed in model na een keer wassen. Hier, dit is de laatste S." Voor €3,99 wilde ik de gok wel wagen. Alleen al om de grappige ervaring van deze korte Actionvriendschap met een wildvreemde.

Mijn maag knort behoorlijk na zoveel vlijt. Daar heb ik wel een oplossing voor.

De opruimflow heeft nu echt bezit van me genomen. Ik sla aan het sorteren. Van de chocolade eieren welteverstaan. Wij blieven geen witte chocola hier in huis. Gelukkig ken ik wel iemand die gaat kwispelen van witte chocola. Oh en nog een tip: die eitjes met gestreepte wikkels komen van Kruidvat. Prima eitjes, niks mis mee. Maar die ándere eitjes, in oranje, groen en roze jasje - inderdaad niet goed zichtbaar op deze foto - komen ook van de Action en zijn vanbinnen met crisp. KOOP DIE!

De keuken is brandschoon. Ik herhaal: de keuken is brandschoon. De hele afzuigunit kun je bij wijze van spreken aflikken nu. Je zou alleen maar zeep proeven.

Alle levensvreugde en energie is uit mij gevloeid maar het huis is aan kant. Je wordt niet bepaald knapper van zo'n huishoudelijk dagje. Kan ik al naar bed?

Je denkt toch niet werkelijk dat ik vanavond ook nog ga koken hè?! Sterker nog, ik heb het zo uitgekiend dat we de komende dagen buiten de deur eten. Heel goede pizza dit, trouwens!

Gezellig tegen elkaar aangeklemd Klem kijken. Kunnen wij.

Hej hej.

Geen opmerkingen: