zondag 12 maart 2017

Plog 744 - Een heuglijke aankondiging

Plog 744: wat deed ik allemaal op 12 maart 2017?

Goedemorgen. Sinds de NRC in een nieuw jasje zit en ze de betreffende katernen aanduiden met vergrote initialen, staat er LOWE als je de stukken naast elkaar legt. Had er dan LOVE van gemaakt, denkt de romanticus in mij dan.

De hond des huizes inspecteert intussen de buitenboel. Eigen terrein, omgeving, zonnekracht. Volgens mij is alles dik in orde. Fijn idee.

Sinds Sjrd op zondag zijn lange duurloop doet, heb ik een goede stok achter de deur om op tijd onder de douche te gaan. Het moet gebeurd zijn voor hij thuis komt. Anders wordt het wel heel erg laat allemaal. Werkt perfect. Net als mijn olijke onesie, ook van de Action. Alleen niet te veel drinken vandaag, want het ding aan en uit worstelen is zo'n gedoe. Dat zetten ze er nooit bij, op het aangehechte kaartje waarop een mevrouw staat die hem ook aanheeft en waarschijnlijk nooit naar de wc hoeft.

Het lijkt me een goed idee om vandaag eens op tijd met het avondeten te beginnen. Het wordt een soort langzaam gegaarde risotto met kliekjes. Ik ben erg benieuwd hoe een en ander uit zal pakken.

Och kijk aan. De BFF's zijn weer even herenigd. Nu Mrl zes is en haar zelfstandige actieradius wat groter, staat ze hier regelmatig op de stoep. Grappig.

En Irène, iets feestelijks te vieren dan wel aankondigen? Zeker. Ook deze maand geen baby's in mijn buik.

Een bericht gedeeld door slomeneri | irène mols (@slomeneri) op

De maartzon is nog te kort in de achtertuin om er optimaal van te kunnen genieten. Dus dan zit er maar een ding op: met de zon meebewegen. Liever had ik ons op kratjes bier geposteerd maar die waren er niet. Dan maar zo. Fijn!

Ook een fijne mijlpaal. De eerste keer na de winter grasmaaien. Lekker bezig Sjrd!

Tijdens de eerste suddersessie zag de risotto er keurig uit, maar waren de rijstkorrels nog wat hard. En toen gooide ik er toch weer te veel water bij, waardoor het nu weer een soort rijstepap met groenten is. *zucht* De volgende keer zet ik het toch weer in de oven. Dan gaat het namelijk wel goed.

Och arm Saartje. Ze kreeg vanmiddag iets te veel snoepjes gevoerd - door Mrl maar door mij gedoseerd - en die zijn er zonet allemaal uitgekomen. Blijf maar heel stil in je mandje liggen en geniet van het aanbod op tv op zondagavond. Boer Zoekt Vrouw, Zondag met Lubach, en Floortje naar het eind van de wereld. Ik schakel af.

Hej hej.

Geen opmerkingen: