woensdag 15 maart 2017

Plog 747 - Kakzooi

Plog 747: wat deed ik allemaal op 15 maart 2017?

Goedemorgen. Dus dit is de situatie. De Gaviscon is op, de Sucralfaat helpt niet en het maagzuur werkt zich een ellendige weg omhoog. Ik vrees dat mijn darmen er toch de brui aan hebben gegeven. Er is grover geschut nodig. In de vorm van Colofort. Drie liter om precies te zijn. Ik verheug me.

Het klinkt misschien gek en ook een beetje ranzig, maar ik vertel het toch. Om inzicht te geven hoe zo'n buiksituatie verloopt. Ik begin dagen als deze namelijk met het leggen van een kotsje. Omdat het oplucht vanwege een weeïge misselijkheid en bovendien inzicht geeft in de maagsituatie. Meestal tref ik namelijk dingen aan die echt al verteerd hadden moeten zijn. Het eerste verstoppingsbewijsstuk is daarmee geleverd. Het kan niet door! Als mijn maag geleegd is, biedt dat plaats aan vers voer. Want er moet eten in, samen met mijn pillen. Hopelijk blijft alles nu op zijn plek, anders zijn we verder van huis.

Ja Saar. Het is allemaal wat hè? Kijk er maar heel verstandig bij. Dat is tenminste nog iets.

In het uurtje dat volgt om te voelen welke kant mijn ontbijt opgaat, overdenk ik hoe het toch weer zover heeft kunnen komen. Genoeg gedronken, genoeg bewogen, genoeg vezels, genoeg pillen. Tot een antwoord komt het nooit. Het is wat het is.

En dan staat zomaar de eerste liter voor mijn neus, steek ik een feestelijk rietje in mijn glas, slaak ik een diepe zucht en sla ik aan het drinken. Op dagen als deze mis ik mijn mic key button best. Maar al die andere dagen helemaal niet. Dus ik drink gewoon dapper door. Gelukkig vind ik het drankje niet heel vies smaken. Oh, en stemmen komt straks wel.

Na de eerste liter stap ik onder een weldadige douche. Dat warme water kan Den Buyck ook wel waarderen.

In sommige ziekenhuizen is het protocol dat je tijdens zo'n darmspoeling alleen helder vloeibaar mag eten. Wat zoveel inhoudt als thee en waterige bouillon. Ik ben blij dat ik andere instructies heb gekregen. Als je honger hebt en het blijft zitten: gewoon eten. Ik ben extra lief voor mezelf en besmeer deze super lekkere crackers vol vezels met eiwittige kwark met verse mango. Hier moet een mens toch van opknappen?!

Morgen komen mijn ouders in de tuin werken. Eigenlijk zouden mam en ik dan ook even wat nieuwe planten voor in de voortuin gaan halen. Maar omdat de verwachting is dat ik morgen op de wc woon, kan ik dat beter vandaag al doen. Er zit inmiddels twee liter Colofort in me. Ik heb wel zin in een klein verzetje, ook al stoot ik klotsende geluiden uit als ik me beweeg.

Ik denk dat het hier is.

24 Stuks Waldsteinia ternata, om de bodem fatsoenlijk te bedekken. Ik klink alsof ik er verstand van heb hè? Heb ik niet. Ik praat gewoon de tuinman na. Hij zei dat ik deze moest nemen. Oké.

Voor selfies is ze allergisch, maar als ik haar hier kriebel is ze als was in mijn handen en vindt ze alles best.

Als Sjrd thuis is gaan we meteen samen op pad. Voor onze burgerplicht. Of ons burgerrecht. Of weet ik veel. We gaan gewoon stemmen. Omdat dat belangrijk is.

Ik kom er openlijk voor uit dat mijn stem naar Pia Dijkstra van D66 gaat.

In koken heb ik dan weer geen enkele zin. Sjrd ook niet. Hij haalt friet, ik eet bruine boterhammen met kaas. En een fractie groente.

De rest van de avond zitten we aan de buis gekluisterd voor de verkiezingsuitslag. En Henk kondigt zijn vertrek aan. Dat werd ook wel tijd, als ik eerlijk ben. Mijn telefoon kampt met nogal wat opslag- en geheugenproblemen. Henk maakte het er niet beter op. Dag Henk. Lief zijn voor je kamergenoten, goed je best doen en opletten wie je allemaal feliciteert hè?

Hej hej.

3 opmerkingen:

Neeltje zei

Hoop echt dat het inmiddels beter in het middengebied!

Inge zei

Ik sluit me hier bij aan! Verder vind ik dat we goed hebben gestemd Irène

Mara zei

Een persoonlijke noot; ik krijg juist onwijze buikpijn en vastlopers van verse mango. Daar kwam ik eens achter toen ik heel enthousiast een hele mango had gegeten. Diie is dus helaas van mijn lijst geschrapt!