zondag 19 maart 2017

Plog 751 - Iemand liep een halve marathon

Plog 751: wat deed ik allemaal op 19 maart 2017?

Goedemorgen. Ach kijk Roombi eens zien shinen op zijn nieuwe plaats. Hier staat hij in elk geval veel beter dan midden in het huis, lekker in het zicht en onder de voet en alles.

Ik ben al vroeg uit de veren overigens. En mijn ontbijt nuttig ik onder zware tijdsdruk.

Douchen, aankleden, fatsoeneren. Go, go, go! Oh nee, eerst nog een spiegelfoto maken!

Netjes, heel netjes. Nog voor elf uur zitten we in de auto. Op weg naar Sjrds eerste officiële halve marathon. Hij kijkt er ook heel plechtig bij. Snap ik. Het is nogal wat natuurlijk.

En dan moeten we ook nog verzamelen in een kerk. De Stevenskerk in Nijmegen om precies te zien. De loop heet dan ook de Stevensloop en ze maken er meteen het NK Halve Marathon. Maar ik geloof niet dat Sjrd al meteen voor de prijzen gaat.

Hij loopt gewoon gezellig met wat kleega's.

Alles onder begeleiding van een prachtig stukje stemmige muziek. Echt hoor. Het klonk heel mooi!


Maar goed, je moet mensen laten doen waar ze goed in zijn. Ik heb het geprobeerd, maar rennen is aan dit lijf echt niet meer besteed. Gelukkig zijn er een hoop alternatieven.

Al snel vind ik een leuk koffietentje voor een fijne tosti ham-kaas. Die ham is nogal een vergissing. Vergeef het me, als beginnend zo-veel-mogelijk-vegetariër. Net zoals de curry die ik erbij krijg. Hoe vaak moet ik het nou nog zeggen?! Bij een tosti hoort tomatenketchup!! Dan moet ik ook nog maar een cappuccino bestellen, om de currysmaak te dempen. Erg.

Op zoek naar een nieuwe zonnebril. Dat is net zo'n voortdurend proces als de zoektocht naar de perfecte spijkerbroek. Deze maakt zeker kans, maar ik vrees dat de pootjes toch iets te breed zijn en ik daar uiteindelijk last van ga krijgen bij mijn oren. The struggle is real hoor.

Tja, als je dan toch in Nijmegen bent en je hebt een uurtje over... Geïnspireerd door een hoop vrouwelijke vloggers verdiep ik me eens in de beha's van de Primark. Want die schijnen toch zooo fijn te zitten en alles. Ja vast, maar niet aan mijn lijf. Verhit en gefrustreerd werp ik alles alweer snel van me af. Ik blijf veroordeeld tot het peperdure segment van de borstenjuwelier.

Volgens de planning is het nu zo'n beetje het moment om een plekje bij de finish van het parcours op te zoeken. Voor me staat een super irritante vent, met een veel te grote sporttas om zijn nek. Maar op zich hangt het ook wel prima tegen die tas aan. Hij moet alleen wel STIL blijven staan. Dankje.

Jaaaaa! Daar komt mijn liefste in vliegende vaart voorbij gedraafd! Ruim binnen de twee uur. Echt zo knap...

Hysterisch! Hondsdol! En niet eens kei kapot. Jammer van die verloren plasminuut zunne. Maar als de natuur belt moet je opnemen.

Ja hoi! Koud, winderig maar net niet nat hier in Nijmegen.

Meer dan tevreden keren we huiswaarts. Hij met het volste vertrouwen in de marathon en ik met wat fijne aankopen in mijn tas. Zoals dat gaat.

Zo'n dag als deze kun je maar op een manier besluiten. Gefrituurd. Ik ga me te buiten aan friet.

Wat een toevalstreffer zeg, dit in de kern mislukte shot van BZV. Hoe Mara en David afzonderlijk van elkaar tegen Yvon praten over hun gevoelens voor elkaar. En dat dan gevangen in een mixed-up beeld. Ik denk echter dat ik nog ernstiger zou kijken als ik vrijwillig overwoog naar Roemenië te emigreren.

En tot slot een stukje nazorg, naar de voeten toe.

Hej hej.

5 opmerkingen:

Vnn zei

Kweeniehoor...maar ik heb zo het idee dat het winkelen vermoeiender voor jou was dan die halve marathon voor hem. Ik zie niets aan Sjrd! Knap hoor!

Lotus Lilly zei

Geweldige prestatie van Sjoerd! En zie hem over de finish komen dan, zonder een verhit hoofd en totaal niet aan de lat. Ik doe het hem niet na, feliciteer je hem namens me? :-)

Vnn zei

Trouwens, jullie stralen allebei!

Sandra zei

Wat goed van jouw wederhelft! En jullie zien er samen 👍🏻👍🏻 uit, mooi hoor!

Neeltje zei

Topprestaties!