dinsdag 21 maart 2017

Plog 753 - Gelukkig van bloesem en spullen

Plog 753: wat deed ik allemaal op 21 maart 2017?

Hollandser dan dit wordt het vandaag al niet meer. Twee bruine boterhammen met kaas. Een hele goedemorgen.

Vertegenwoordig jij dan Griekenland Sara? Oh... Wat zeg ik nu dan toch weer? Grapje hoor.

Hé... Een snorrende Senseo in de morgen. Dat kan maar één ding betekenen.

Ja hoor. Kiek 'em zitten, op z'n knietjes. Als je weet hoe graag mijn vaderlief dit doet, hoef je echt geen medelijden te hebben met deze kwieke zestiger.

Mijn moeder is in de voortuin bezig en zelf neem ik de administratie onder handen. Die tiert net zo welig als het onkruid.

Och wat fijn! Er is zelfs nog energie over om de hortensia's te knippen. Super bedankt weer #goudenouders!

Als je niet weet dit ik een paar weken geleden een pony liet knippen, zie je er nu al niks meer van. Ik ben er gewoon niet voor gemaakt. Wel voor vogeltruien.

Ineens bevind ik me in het hartje van onze stad. Ik werd geroepen door de bloesem bij de Munsterkerk. Hier kun je toch niet anders dan zielsgelukkig van worden?

Maar echt.

Oké. Ik werd ook een klein beetje door de Hemarkt naar de stad geroepen. Dit filiaal gaat heel binnenkort sluiten en ik moet er nog een keer op koopjesjacht. Dat lijkt me niet meer dan logisch.

Dit was dan weer allerminst de bedoeling. Maar al zijn de bedoelingen nog zo snel, de hypo achterhaalt ze wel. Ik nam zelfs alvast een hapje uit het gebaksbordje, zo trillerig ben ik. Maar het glaasje met slagroom neem ik niet. Kom zeg.

Had ik trouwens al verteld dat dit een van de laatste ritjes met mijn geliefde ragbak is? Onze Mini is van de band gerold en volgende week kunnen we hem op gaan halen. Leuk!!

In de supermarkt heb ik tijdens het volladen van mijn karretje een soort goddelijke ervaring. Ik baad in een zee van licht. De engelen en het gezang fantaseer ik er vanzelf bij.

Maar wat kocht je nou allemaal bij de Hemarkt, Irène?! Nou van alles. Voor heel erg weinig. De kerstkaarten, het broekje, de sleutelhanger en de schoenen kostten bij elkaar opgeteld wel drie hele euro's. Het shirt komt bij de gewone Hema vandaan en de kraanvogel vond ik bij Wibra. Die idioten bieden dus echt niet alleen maar rotzooi aan. De tubes tandpasta, tandenborstels en nagellak vond ik in een heel exclusief boetiekje, genaamd Poudrière.


Het blijst ben ik met deze schoenen. Al draag ik ze maar een keer.

Plots ligt er onbedoeld een soort carnaval op mijn bord. Maar het smaakt wel erg lekker.

Aan deze te leuke onderzetters kleeft ook nog een verhaal. Ze achtervolgen me namelijk al zeker een jaar. Ik zag ze eens bij de Flying Tiger en wilde ze toen eigenlijk direct kopen. Maar ik was in spaarzame bui of zo, heel dom, en liet ze liggen. Sindsdien moet ik dwangmatig elke Flying Tiger in, om te kijken of ze er nog liggen. Maar kopen? Ho maar. Toen we laatst in Leiden waren, snuffelde ik wat rond in een veel te dure woonzaak. Daar verkochten ze vergelijkbare onderzetters, alleen dan voor veel meer geld. Dat was de druppel. Van de Flying Tiger kwam het dat weekend niet meer. Maar toen we zondag in Nijmegen waren heb ik acuut mijn slag geslagen. Zielsgelukkig ben ik nu.

Hej hej.

2 opmerkingen:

Sandra zei

Haha zo grappig dit, ik heb exact hetzelfde met deze onderzetters! Al 10 keer un mijn handen gehad en elke keer teruggelegd wegens "te duur"😂😂

Jorien zei

Ik ook! Ik vind ze superleuk, maar echt veel te duur...Misschien de volgende keer toch maar snel meenemen voor ze er niet meer zijn...

Groeten, Jorien