zaterdag 25 maart 2017

Plog 757 - Klokken en klussen

Plog 757: wat deed ik allemaal op 25 maart 2017?

Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar hier op het noordelijk halfrond is het gewoon zaterdag.

En op zaterdagochtend wordt er in deze familie ontbeten, uitgeslapen en in het gras gesnuffeld. Het laat zich raden wie welke taak op zich neemt.

Gisteren klokte ik bij wijze van aperitief alvast een liter weg, maar vandaag mag ik serieus aan de bak. Drie liters Colofort mogen tot mij komen. Erin door het mondje, eruit via het kontje. Cystic Fibrosis is echt niet alleen maar glitter en glamour hoor.

Als ik zou kunnen kakken op Energy Slammers zou ik daar wel voor kiezen. Maar de aarde is ook niet plat. En Lance Armstrong won al zijn Tourtitels evenmin op bruine boterhammen met kaas.

Sjrd heeft vandaag uitgeroepen tot klusjesdag. Stofzuigen, grasmaaien, de auto poetsen en in de wax zetten. Het komt allemaal aan bod. De een klokt, de ander klust. We zijn zo prachtig yin en yang.

Ik heb maar alvast wat makkelijks aangetrokken. Iets met elastiek om de oedeembuik. Wel zo comfortabel.

Niks ligt lekkerder dan een net gestofzuigd vloerkleed, aldus Sara.

Speciaal voor mij sjouwde mijn cabana boy de tuinkussen naar buiten. Hoewel het nog stevig waait, zit ik hier toch al heel lekker in het zonnetje. Beetje drinken, beetje lezen, beetje aan mijn teint werken. Komt wel goed.

Een bericht gedeeld door slomeneri | irène mols (@slomeneri) op

Echt hoor. Duimpje omhoog.

De innerlijke mens heeft meer nodig dan zwelmiddel voor de darmen. Ik zet mijn tanden dan ook graag in dit broodje jam. Jam jam jam.

Ben ik al bruin??! Volgens mij niet. Wel ben ik moe. Maar dat hoort er allemaal bij. Gewoon aan toegeven.

In de keuken waag ik me aan een in potentie heel gezond experiment. Deze bak schaal met zoete aardappel, bloemkool en broccoli hoeft alleen maar de oven in. Ik ben alleen benieuwd in welke staat de broccoli eruit komt.

Precies wat ik dacht. Broccoli moet je gewoon koken. Maar voor de rest smaakt het best lekker.

Sjrd volgt in zijn eentje Designated Survivor op Netflix. Hij is er lyrisch over en vindt het ook echt wat voor mij. Maar ik zit in een stevige serie-impasse. Daar kan ik nog wel eens een apart blogje aan wijden binnenkort. Vanavond kijk ik liever naar Verborgen Verleden.

Sara en ik knuffelen de dag af. Laat dat maar aan ons over.

Hej hej.

1 opmerking:

Mara zei

Designated survivor is inderdaad een steengoede serie. Er zit lekker veel vaart in en is onwijs actueel. Ik zou snel mee gaan kijken! X