vrijdag 31 maart 2017

Plog 762 - Achterlopende sperziebonen

Plog 762: wat deed ik allemaal op 31 maart 2017?

Goedemorgen! Ik sliep als een roosje vannacht. Dat is al meteen een lekker begin van de dag.

Dan ga je ook met een zonnig humeur sporten. Ik heb er zelfs gele sokken bij aangetrokken. Om een indicatie van mijn gemoedstoestand te geven.

Al met al ben ik behoorlijk kleur gecoördineerd bezig geweest. Ik kan daar erg gelukkig van worden.

Ha! Om nog maar te zwijgen over met het dakje open rijden.

Bij onze supermarkt is het helemaal een dolle boel. Alles staat in het teken van Emoji stixx. Her en der hangen lachende drollen aan het systeemplafond en bij de kassa word je overladen met zakjes met daarin een emoji, op een stokje. Misschien is het wc-papier nu ook wel in de aanbieding?

Zo. En nu even helemaal niks meer. Ik heb welverdiend weekend.

We hebben wildgroei in de tuin. Dit guerrilla viooltje is een overblijfsel van twee winters geleden. Een dapper zaadje uit de pot vond zijn weg naar dit plaatsje tussen de tegels van de parasolvoet en deed daar zijn ding. Ik vind, als je zo dapper standhoudt heb je je plekje meer dan verdiend.

Hier zien we Sara die net lekker over het gras heeft liggen schurken. Ik vermoed dat ik dan ook zo zou kijken.

Van de week dacht ik nog: "Het rookalarm beneden is nog nooit afgegaan. Dat kan niet lang meer duren." Hoe noem je zoiets? Een zelf vervullende voorspelling?! PIEP PIEP PIEP En natuurlijk krijg ik het gillende kastje met geen mogelijkheid losgerukt. Ook niet met een willekeurige schroevendraaier in mijn hand nee. Maak me gek!

En Sara met mij. Zij zet gezellig in op een andere toonhoogte. Hopelijk is Sjrd snel thuis. De vrouwtjes zitten om een Echte Man verlegen.

Precies op tijd. Hup Sjrd! Veni, vidi, vici.

Ik excelleer onderwijl in de keuken. Alleen lopen de sperziebonen nogal achter op de rest van de inhoud van deze groene curry van Pauline. Hoewel het recept voorschrijft dat je ze gewoon in de pan met de rest van de ingrediënten moet garen. Maar dan blijven ze keihard. Dus ik kook ze uiteindelijk toch nog maar even apart in een pannetje water. Grrr.

Maar als alles dan eindelijk helemaal klaar en gaar is, en we een half uur later dan had gehoeven aan tafel schuiven, is het resultaat er ook wel naar.

En dan gaan we nu keihard proosten op mijn eerste jaar met Orkambi. Morgen - op 1 april - is pas de echte verjaardatum. Maar vandaag is het vrijdag en vorig jaar begon ik op een vrijdag en nou ja, je snapt me wel. We zijn gewoon blij. En dankbaar. En opgelucht. En feest.

Hej hej.

1 opmerking:

Vnn zei

Proost, gefeliciteerd! Hier ook heel blij voor jou en voor jullie dat Orkambi een jaar geleden in jullie leven kwam.