maandag 1 mei 2017

Plog 766 - Als elke stap telt

Plog 766: wat deed ik allemaal van 24 april tot en met 30 april 2017?

Mijn maandag begon zoals eigenlijk alle dagen beginnen. Met afwasgerelateerde aangelegenheden. De vaatwasser, mijn spraycupjes. The works.

De goeroe had me per abuis een uurtje later dan normaal ingepland. Het leek me wel een leuk idee om al het mogelijke uit dat plotse schrikkeluur te halen. Dik gelukt moet ik zeggen. En het gros van de stappen is weer binnen voor vandaag. Lekker bezig meid!

Nog even terugkomend op dat sprayen. Ben ik de enige CF'er die op iedere denkbare plek in huis tissues heeft liggen? En die uit elke jaszak, broekzak en vestzak moeiteloos talloze tissues tevoorschijn tovert? Vast niet.

Van Vnn kreeg ik vorige week dus een prachtig boeket bloemen. Met knalroze pioenen erin. Vnn weet wel wat ik mooi vind.

Sara zoals ik haar wel vaker aantref. Midden in een wegraking.

Op dinsdagavond aten we deze super lekkere bloemkoolcurry met kikkererwten. Ik kook dit recept altijd voor vier personen, zodat er ook nog een bak de vriezer in kan. Maar heel misschien at ik er een klein beetje te veel van. Of valt bloemkool gewoon wat zwaar.

Tijdens de wintermaanden heb ik me vriendelijk bedankt voor het wandelclubje uit de buurt. Maar de winter is voorbij, ook al hangt mijn winterjas nog steeds voor het grijpen aan de kapstok. Dus toen er van de week een appje uitging over wie er allemaal mee wilde wandelen, heb ik enthousiast mijn digitale vinger opgestoken. Ik was alleen een klein beetje vergeten dat mijn pootjes de kortste van het clubje zijn, en mijn longfunctie de laagste. En het was nog steeds tyfuskoud! Vijf kilometer later kwam ik compleet aan gort gelopen thuis. Alwaar ik de bloemkoolcurry gefaseerd terug moest geven aan de natuur. Wat een deceptie.

Woensdag voelde ik me nog steeds klote. Mijn maag moet er, door al het gekots, vanbinnen zo ongeveer uitgezien hebben als deze cactus. Alleen dan zonder de bloemetjes. Maar hé, ik kocht deze cactus bloemloos! En hij krijgt amper water. Een hoopvol gegeven op deze af te boeken dag.

Hartelijk koningsdag! En daar hoorden natuurlijk oranje tompoucen bij.

Mijn ouders plukten weer kilo's onkruid uit de tuin, Sjrd verbrak zijn persoonlijk afstandsrecord door 29 kilometer hardlopend af te tikken, en ik presteerde het om dit broodmes nogal bruut in mijn pink te jekkeren. En zo hebben we al onze talenten weer optimaal benut.

Over talenten gesproken. Sara maakt er tegenwoordig een sport van om verstoppertje met me te spelen. Ik leg haar mand elke morgen op dezelfde plek in de woonkamer neer. En dan moet ik maar afwachten waar en in welke toestand ik haar even later aantref. De taco calzone blijft in elk geval haar lievelings.

Dus ik had nog wat VVV-bonnen in de kast liggen. En ik wilde dolgraag een Fitbit. Vanaf nu wordt bewegen kinderspel. Let op mijn woorden.

Op zaterdag zette ik mijn vrolijkste gezicht op. Dat was natuurlijk komedie. Want ik wist wat er ging komen.

Ik heb er een uur op zitten vloeken maar toen was het klaar. Sjrd rondde de boel op de site van de belastingdienst af en dan is het nu wachten op de Moneten...

Tegenover iets stoms moet je altijd iets leuks zetten. Dus na die hele belastingaangifte-heisa zijn we lekker naar Ikea gereden. En daar lagen zomaar nog broodjes pulled salmon in de vitrine. Echt, als je de kans krijgt: neem deze. Zo lekker! Zeker in combinatie met groene frietjes.

Ik kijk blij ja. Weet je hoe dat komt? Volgende week mag ik een lel van een kast in elkaar gaan klussen en stylen. En daar heb ik heel veel zin in!

De chocolade eitjes zijn inmiddels allemaal op, maar de gekookte eieren blijven ze maar verven bij de poelier. Ach, het heeft wel wat.

Ik besloot mijn week met een even winderige als zonnige wandeling, samen met man en hond. In onze wijk in aanbouw is het nog steeds een drukte van belang. Her en der staan bouwketen, kranen en bakstenen uitgestald. Zelfs aan de poepende medemens is gedacht. Oh, en mijn stappen? 12.438 Vandaag. HOPPA!

Hoeveel stappen zou Sara eigenlijk wel niet zetten op een dag? Met dubbel zoveel pootjes ook nog.

En hoe was jouw week eigenlijk?
Hej hej?

1 opmerking:

Neeltje zei

Mijn week? Maandag ben ik naar meditatie geweest, dinsdag schilderen, woensdag op bezoek bij vrienden en zingen in het koor, donderdag voor de buis en met oranjetompoezen de koninklijke famile langs zien komen, vrijdag boodschappen en fietsen, zatedag lunchen met lenneke en haar jeugdvriendinnen, zondag op bezoek bij vrienden. Met vrolijke groet, Neeltje.😁