donderdag 11 mei 2017

Plog 767 - Hebban olla vogala

Plog 767: wat deed ik allemaal van 01 mei tot en met 07 mei 2017?

Goede maandag! D'n workout zit er weer op. Dankzij mijn Fitbit weet ik nu dat alle gemaakte passen op de loopband enorm aantikken. En dat motiveert echt!

Geen zorgen, dit ziet er gekker uit dan het is. Ik probeer niet het signaal van mijn wifi te versterken. Wel poog ik de restanten van de afbladderende gelnagellak los te weken van mijn nagels. Dat duurt een kwartiertje per hand. Het is een kwestie van hopen dat ik niet uitgerekend nu moet poepen.

Op de zoveelste druilerige dinsdag die deze lente telt, probeert Sara het aan te leggen met een merel. Maar de merel is druk met het bouwen van een nest. Hij vliegt af en aan, de snavel gevuld met takjes en duikt geregeld de haag in. Dus die heeft helemaal geen tijd voor Spielerei.

Ik wel. Mijn nestas is al lang en breed op orde. Dus ik zet me ook maar eens aan FaceApp, de laatste trend op social media. Leven met CF betekent onder andere dat de kans om jezelf als bejaarde in de spiegel aan te kunnen kijken statistisch gewoon niet zo groot is. Maar dankzij FaceApp heb ik nu toch een beeld bij het idee. Als ik dan toch oud en rimpelig mag worden, dan weet ik in elk geval dat ik mijn haren niet meer los moet dragen. En mocht ik op een dag besluiten als transgender uit de kast te komen, dan weet ik ook meteen wat het eindresultaat gaat zijn. Maar het liefst had ik gewoon het haar van mijn vrouwelijk zelf, met iets meer volume en woosh.

Op woensdag ging ik 's middags gezellig met Sjrd mee naar kantoor. Het vernieuwde kantoor mag ik wel zeggen. Want de spuiter is geweest en hij heeft alles eens lekker opgefrist. En bij zo'n opgeleukte ruimte hoort ook een nieuwe inrichting. Vandaag klus ik samen met L een lel van een Ikeakast in elkaar.

We besteedden gek genoeg nog de meeste tijd aan het in elkaar zetten van de tien plastic Lekman-bakken die perfect in de Kallax-kast passen. Wat een krengige ondingen! Bij de styling van de kast ging het een klei beetje mis. Ik had allemaal Instagramwaardige vakjes gevuld maar mannen houden van praktisch. En daarom staan de boeken nu gewoon bij de boeken. Punt.

Onze dorpsbakker blijft maar innoveren. Dit keer heeft hij brood gebakken van gefermenteerde ingrediënten. Want fermenteren is weer helemaal in. Bij de kassa lagen zakjes met elk vier sneetjes van dat experimentele brood erin. Mocht je gratis meenemen, om te testen. Dus dat deed ik. En het smaakt best lekker. Een beetje zurig maar niet te. Toch blijf ik trouw aan mijn donkerbruine Pauls mikske. Dat vind ik nog steeds het allerlekkerste brood.

Nou nieuwsgierig theezakje, dat kan er maar een zijn. Mijn allerliefste Sjrd natuurlijk!

De Nationale Herdenking wordt dit jaar door de NOS gefilmd in ons eigen stadje Roermond. Wij kijken echter gewoon thuis op tv.

Sara, wat zou je ervan zeggen als ik heel symbolisch niet ga sporten vandaag? Het is Bevrijdingsdag. Morgen gaan we op vakantie. Ik moet nog van alles doen ter voorbereiding daarop. En vanavond heb ik ook nog een verjaardagsfeest. Ik vind het gezegend.

Sara kan het niet meer met me eens zijn. Fijn. En zo niet, dan toch.

Mijn collega Lntt wordt vandaag 50 en viert dat in de dorpskroeg, waar ik in al die jaren dat ik hier woon nog nooit ben geweest. Voor alles een eerste keer!

Het is een fijn feestje, met goede muziek en veel dansjes. Het is maar goed dat ik mijn hakken thuis heb gelaten. Ich bin wie duhu!

Ja ja! We hebben een nieuw record te pakken. Het plan was om om 13:00 uur te vertrekken en we zijn maar een kwartiertje later op pad! Met een volgeladen Mini - inclusief hond! - en een compleet aan kant huis. Want dat komt zo lekker thuis. Maar nu: op naar Zeeland!

We vonden meteen een heel leuke eetplek die eerste avond in Zeeland. In een voormalig hervormde kerkgebouw zit sinds twee maanden restaurant Amable. Het eten smaakt er voortreffelijk alleen schonken ze de wijnglazen nog wat zunig Zeeuws vol. Maar pas echt van mijn stoel viel ik, toen ik daar zomaar een bekende voorbij zag lopen. In freaking Kamperland. Je verwacht het niet.

Ons vakantieverblijf is werkelijk van alle gemakken voorzien. Je kunt het zo gek niet verzinnen of het is aanwezig. Ik sliep dan ook als een roosje vannacht op het matras van traagschuim. En de pluizige konijntjes lopen hier 's morgens gewoon gezellig door de tuin. Wat een idylle.

Ze hebben zo'n beetje vier seizoenen in een week voorspeld. We hebben dan ook kleding voor alle weertypes in onze koffers gestopt. Het is me inmiddels te vaak overkomen dat ik het toch te koud heb op een vakantieplek met net te veel wind en te weinig zon. Hoewel mei en ruim voorbij Pasen zijn de winterjassen dus ook gewoon meegegaan naar Zeeland. Blij toe! Voor een strandwandeling is het nu echter te vloed.

Hoera dus voor cappuccino en rode wijn in een behaaglijke strandtent.

En drie keer hoera voor de inlogcode van Ziggo Sport voor de man op de bank die de kampioenstitel naar mate de middag vordert in duigen ziet vallen. Daar helpt geen lekkere kom soep aan.

Zeg Sara. Ken jij de mop van de man die zich al maanden de blubber traint voor de marathon van Tilburg en nu te laat blijkt met inschrijven? Kon er ook nog wel bij, op deze dramatische sportdag. Laten we het maar afknuffelen. En via andere wegen op zoek gaan naar een startbewijs. Want het kan toch niet zo zijn dat onze liefste Sjrd veroordeeld is tot de halve marathon van Tilburg?!

Hej hej.

5 opmerkingen:

Geert, uut Ass'n zei

Het is natuurlijk geen marathon, zelfs geen halve, maar wellicht wel de meest spectaculaire run: hard lopen op het tt-circuit.

http://tt-run.nl

Melanie zei

startbewijs.nl

Gaat vast lukken. Succes Sjoerd

Neeltje zei

Fijne vakantie! En die marathon is bij ons in de stad. Ik duim!

Irène zei

@Geert: Haha, dank voor de tip. Ik geef het door...

@Melanie: Een oproepje op Facebook deed de truc. Bedankt voor de tip.

@Neeltje: Dankje! Nou zwaaien dan hè?! Sjrd draagt zijn knaloranje CF-shirt. Kan niet missen!

Esther zei

Wat is het toch een leuke hond <3