zondag 14 mei 2017

Plog 768 - Flaneren in Middelburg en Veere

Plog 768: wat deed ik allemaal op 08 mei 2017?

Goedemorgen Kamperland! Wat lig je er prachtig bij, met je heerlijke Zeeuwse zon en strak blauwe lucht. Het vakantieritme heeft me al volledig in beslag genomen. Ik sta het mezelf toe om de komende dagen iets flexibeler om te springen met mijn wekker. Normaliter zet ik hem om 07:00 uur voor een plasje en een maagzuurremmend pilletje en daarna om 09:00 uur omdat het dan Orkambitijd is. Maar deze week mag de Orkambi best een uurtje later. Daar ga ik huis niet (meteen) dood van. Sjrd heeft deze morgen toch maar de loopschoenen ondergebonden voor een verkennende rondje in de buurt. Het marathonplan staat weliswaar op losse schroeven maar ik heb wat lijntjes uitgegooid. Het is nog geen verloren zaak.

Als iedereen fris en fruitig is en Sara zich met de afstandsbediening binnen pootbereik op de bank heeft geïnstalleerd, trekken wij goedgemutst de provincie in. We zijn benieuwd wat Middelburg allemaal te bieden heeft.

Fraaie muurpoëzie.

En bij het Wooncafé serveren ze goede tosti's. Volgens de kenners moeten we beslist nog langs Honey Pie voor de lekkerste taart, maar dat gaat vandaag niet meer lukken.

Qua winkelaanbod heeft Middelburg een hoop te bieden. De pinpas rookt nog niet maar hij is goed warmgedraaid, zeg maar. Op de Markt staat het imposante, in laat-gotische stijl opgetrokken stadhuis van Middelburg. Als ik me niet vergis stond mijn oudste nicht hier een krappe twintig jaar geleden als bruid op het bordes te zwaaien. Vandaar dat ik het vandaag even dunnetjes overdoe. Leek me leuk.

D'n deze en ik hebben "de mooiste dag van ons leven" aanstaande zondag alweer zeven jaar achter ons liggen. 😍

Dat Middelburg ook grachten heeft was me even ontschoten.

Mooi hoor. Ik vind Middelburg een erg leuke stad, merk ik. En wat me ook opvalt is dat de Zeeuwse mens in het algemeen zo open en vriendelijk is. Van het stereotype stugge Zeeuw heb ik vooralsnog niks gemerkt. 

Via de Albert Heijn weer op weg naar de auto, moe maar voldaan. En wie mag alles weer sjouwen? Vader de man natuurlijk. Laat dat stereotyperen maar aan mij over.

Weer in het huisje - al is het verkleinend gedeelte allerminst op zijn plaats - nemen we allemaal even een moment voor onszelf. Sara battert door de tuin, op zoek naar sporen van diertjes. Sjrd neemt de laatste wielernieuwtjes tot zich. Hij kan er met zijn verstand niet bij dat de Zeeuwse televisieaanbieder Delta net voor onze komst Eurosport uit het zenderpakket heeft geknikkerd. Hoe moet hij dan toch in vredesnaam de Giro d'Italia volgen?! Nou, op zijn telefoon dan maar. Het is niet anders. De kindjes in Afrika... En wat ik zit te doen? Die ellendige klote gelnagllak van mijn vingers te weken. Vrijdag opgebracht, zaterdagochtend al de eerste chip, zondag reeds vier afbladderende vingernagels. Krijg toch de vinkentering.

Voor het avondprogramma verplaatsen we ons naar Veere. "Het mooie plaatsje Veere!" aldus opa Buys uit Oppassen.

Opa Buys heeft geen woord teveel gezegd. Veere is adembenemend mooi. Sfeervol, verzorgd, af.

Voor ons diner schuiven we aan bij Italiaans restaurant 1611. Sjrd had al wat voorwerk gedaan op Iens en deze tent kwam goed uit de bus. Ik mokte voor de vorm nog wat over "niet alwéér Italiaans" maar dat neem ik terug. Want JEMIG wat hebben we er lekker gegeten. Echt, als je ooit in Veere bent: GA HIER ETEN! Vooraf smulden we van een keur aan antipasti. En erna had Sjrd nog plek voor een grote pizza met zalm en zeekraal en moffelde ik een vegetarisch belegde kindermaat naar binnen. *burp*

Om alles een beetje fatsoenlijk te verteren - aan de 10.000 stappen zit ik allang! - wandelen we nog wat door het dorp. Bepaald geen straf.

Veere is mijn nieuwe lievelings.

Ondanks onze winterjassen leggen we bijna het lood van de kou. Nog een romantische foto(sessie) op de brug en dan als een haas naar huis.

Per vandaag heb ik mijn bedritueel met nog maar een handeling uitgebreid. Want mijn avondprogramma was nog niet vol genoeg op het moment dat de slaap alles overheersend is en zelfs tandenpoetsen er wel eens bij inschiet. Maar de dames op Twitter waren lyrisch over het wimperserum van het Kruidvat huismerk. En wie wil er nou geen weelderige haardos op de ogen?! Je moet er 16 weken aan een stuk trouw voor smeren - je brengt het op als een soort eyeliner - maar dan héb je ook wat. Wordt ons althans beloofd. Wordt vervolgd dus.

Hej hej.

1 opmerking:

Neeltje zei

Zeker een mooie plaats, Veere. Ben er zelf meedere keren geweest.