dinsdag 16 mei 2017

Plog 770 - Het belang van voldoende schoeisel

Plog 770: wat deed ik van 11 mei tot en met 14 mei 2017?

Vakantie is... dat de tuinmannen zich bekommeren om het gazon. Luxe hoor.

"Nou Sjrd, trek je gymschoenen maar aan. Ik heb een startbewijs voor je geregeld!", bracht ik zonnig te berde. En dus draafde Sjrd donderdagochtend toch maar gewoon 30 lange kilometers door het Zeeuwse landschap. Wat een baas. Nu lekker bijtanken met vocht en ander voedzaams.

Sjrd is niet de enige die behoefte heeft aan een luie middag. Ik moet ook nodig even bekomen van de inspanningen van de afgelopen dagen. En Sara natuurlijk met mij. Want waar ik ga, gaat zij. Dus ik lees wat, ik drink wijn en ik eet Japanse mix. Waar mijn bloedsuiker natuurlijk weer van door het plafond gaat. Helemaal als je insuline bij je hebt die mogelijk niet meer helemaal fris is. Oeps.

's Avonds kijken we natuurlijk naar de tweede halve finale van het songfestival. We zingen al de hele week over lights and shadows dus we moeten wel.

Vrijdagmiddag hebben we afgesproken met onze bejaarde vrienden. In het Veerse museum is een hele tentoonstelling opgetuigd over het verdwenen dijkhuisje van Veere. De gastcurator vertelt honderd uit over het huisje waar hij zelf nogal vergroeid mee is. Dat hij er niet meer helemaal objectief in staat, blijkt wel uit de bewering dat de Zeeuwse bevolking het zwaarst geleden heeft onder de tweede wereldoorlog. Op dat punt kan ik een frons niet onderdrukken.

De ware reden dat we deelnemen aan dit toch redelijk belegen uitje schuilt hem in de bijbehorende boottocht over het Veerse meer!

Had ik al gezegd dat Veere zo'n enig plaatsje is?

Een van de mensen aan boord vertelde nog iets interessants over de molen. Maar dat is niet blijven hangen. Sorry.

Wij genieten vooral van de het varen, het uitzicht, de zon en onze eeuwige jeugd.

Op de terugweg hadden we gehoopt leuk de zeilen te kunnen hijsen. In plaats daarvan kregen we een lel van een bui op de kop. Ik sop uit mijn laarsjes.

We hebben de meeste avonden thuis gegeten, maar voor ons laatste Zeeuwse avondmaal rijden we naar Domburg. Uiteraard nadat we allebei een droog pak aan hebben getrokken. Sjrd ziet zich genoodzaakt zich als Duitse toerist te verkleden maar is niettemin erg blij dat hij zijn hardloopschoenen aan kán trekken. Of waarom je altijd een extra paar schoenen mee moet nemen op vakantie. Ik pakte weliswaar voldoende schoeisel in maar trek mijn nieuwe Middelburgse laarsjes aan. Met heuse hakken! Zeeland doet gekke dingen met me.

Volgens restaurantsite Iens moeten we beslist bij De Visbar gaan eten. Nou, oké dan. En inderdaad, dit is de lekkerste spinaziesoep die ik ooit gehad heb!

Zaterdagochtend staat in het teken van inpakken en schoonmaken. Dat ga ik dan maar enorm awesome doen vandaag.

Dag heerlijk strandhuis. Hopelijk tot snel! We willen maar al te graag nog eens op je passen en voor je zorgen.

Nog een laatste tussenstop in Middelburg voor wat vergeten dingetjes en een late lunch. Sara wacht geduldig tot we weer kunnen gaan. Zonder een koude kont te krijgen. Die vrouw heeft skills.

En route! En een grote pluim op Sara's hoed. Ze heeft zich werkelijk keurig gedragen tijdens de heen- en terugreis. Dat hebben we wel eens anders meegemaakt. Met veel kwijl en kots. Zou ze het dan eindelijk beginnen te snappen?

Op zondag trek ik mijn nieuwe Zeeuwse rokje aan. Op deze foto komt het maar half zo leuk tot zijn recht maar geloof me: het is echt een enig rokje.

Het is vandaag niet alleen onze trouwdag maar ook nog Moederdag. Aan beide dagen doen we echter niks. Onze trouwdag hebben we de hele afgelopen week al gevierd en mijn moeder heeft elke dag Moederdag. Dat mams en ik nu toch samen een cappuccino drinken op een zonnig terras in de stad is dan ook gewoon voor de gezelligheid. Dikke prima!

Hej hej.

Geen opmerkingen: