maandag 22 mei 2017

Plog 771 - Richtig moe van vakantie vieren

Plog 771: wat deed ik allemaal van 15 mei tot en met 21 mei 2017?

De week begint zonnig en de verwachtingen op langere termijn zien er meer dan prima uit. Yiehaa! Dus ik installeerde de buitenwoonkamer en nestel me lekker op de loungebank met Douwe Bob. Waar zal ik zijn uitklapposter eens ophangen? De muur van de buren wellicht.

Zie je dat? Ja, ik doel niet op die melkflessen hoor. Maar wel op de witte Adidasjes waarin ze staan. Ik heb ze eindelijk aan en voel me intens hip nu. Volstrekt ongepast natuurlijk, want echt hippe mensen dragen allang weer andere trendy dingen waar ik nog lang niet rijp voor ben. En weet je wat mijn moeder - die afgelopen zondag zilveren Adidasjes aanschafte, over hip gesproken! - over mijn sneakers zei? "Op zulke gympen volleybalde ik vroeger." Oké.

We hebben Albert Heijn weer eens ingeschakeld voor de boodschappen deze week. De bezorger heeft zich een breuk gesjouwd.

Sara zou goed dienst kunnen doen als alternatief weerhuisje. Je ziet aan de stand waarin ze op het kleed ligt, hoe het met de temperatuur gesteld is. Wijd is warm.

Ik heb het ook warm. En ik ben moe. Die week vakantie heeft me stiekem een hoop kruim gekost. Banken dus maar. Met een filter.

Op donderdag was het tuintijd. Samen met mam toog ik naar het tuincentrum om plantjes in te slaan. Eigenlijk ben ik het aan mijn stand verplicht om een curcuma aan te schaffen, vanwege de helende effecten - ook op CF - die de plant worden toegedicht.

Maar het is toch geen curcuma geworden. Ik heb immers al genoeg aan Orkambi. Als ze daar nou eens een boom van maken... Team Tuin zet wel allerlei ander moois in potten. Blij mee!

Bij de kringloop vond ik twee mooie vintage items voor mijn serviesverzameling. Ook heel blij mee! Alleen is daar vlak na thuiskomst nog precies een onderdeel van over. Topdag dit.

Sara en ik kruipen dus maar op de bank. We doen het voor het behoud van de mensheid in het algemeen. Graag gedaan.

Ik ben zo'n vrouw die heus zelf de auto vol kan tanken. Het komt er alleen zelden van. Ik geniet er vandaag dus maar extra van.

Net zoveel als van de road trip die pap en ik maken. We gaan samen op en neer naar Utrecht. Voor wat ziekenhuischecks. Niks spannends, wel nodig. De belangrijkste vracht staat op de achterbank. Een nieuwe voorraad Orkambi. Klaar voor de zomer!

Deze foto is mede mogelijk gemaakt door Sjrd! Zonder mijn medeweten, want hij heeft naar eigen zeggen een bloedhekel aan fotograferen. Maar Sara is de laatste dagen enorm druk met het merelkoppel dat een nest kinderen probeert groot te trekken in onze haagbeuk. Ze staat er met haar neus bovenop. Tot grote angst van het merelkoppel. Ocharme.

Mijn maag en buik maken er de laatste tijd weer een flink potje van maar vandaag spant werkelijk de kroon. Pijn! Krampen! Lucht! Boeren! Winden! Opgeblazen! Zuurbranden! Ik word er gek van. En een beetje moedeloos. Want ik heb echt geen flauw benul van hoe het komt en wat ik er aan kan doen.

Ik besluit deze matige en zeer vermoeide week met een goede couscous. De meeste gerechten met couscous vullen je holle kieskies en na een uur zit je alsnog met een zak chips in je handen. Is mijn ervaring. Maar deze combinatie van ingrediënten is goed gekozen. Erg lekker, vullend en super gezond. En ook nog eens snel te bereiden. Ideaal voor de aankomende hittegolf!

Hej hej.

1 opmerking:

Vnn zei

Ik draag al een jaar Adidassneakers en ook al zeg je dat ze al niet meer hip zijn, ik blijf ze lekker dragen hoor.
Bestaan er vrouwen die wél autorijden maar niet zelf tanken? Ik durf te wedden dat dat de vrouwen zijn die niet kunnen autorijden.