maandag 5 juni 2017

Plog 773 - De week van Pauw

Plog 773: wat deed ik van 29 mei tot en met 04 juni 2017?

Poi poi. Sjrd mag dan gisteren een uiterst knappe marathon hebben gelopen, deze pootjes taffelden ook ruim 15.000 stappen door het immer gezellige Tilburg. Op niet de meest wandelvriendelijke sandaaltjes. Mijn poezelige voetjes voelen vandaag een beetje beurs, opgezwollen en blarig. Hè toch.

Dus ik kocht in al mijn onwetendheid zo'n nieuw wc-ding, voor een frisse pot. Die bij elke spoelbeurt het water blauw blijkt te kleuren. En nu vraag ik me af hoeveel Smurfen daarvoor omgebracht zijn.

Op dinsdag was ik een beetje landerig. Door de aanhoudende hitte van de afgelopen dagen kon ik niet zoveel. Binnen hangen en kalm aan doen. Maar dat gaat je op een gegeven moment echt wel de keel uithangen. Ik liet daarom de wildste activiteiten de revue passeren maar koos uiteindelijk voor een lekker rondje met het hondje en beloofde mezelf halverwege een cappuccino. Of twee. Ik hou echt heel erg van mijn nieuwe hobby.

Het hing al dagen in de lucht, er was veelvuldig contact tussen allerlei partijen maar niks was nog zeker. Zonet hoorde ik echter dat ik morgenavond dan echt bij Pauw mijn verhaal mag komen doen. Over Orkambi. Waaaaaah! Nog even snel aan mijn teint werken. En de kapper bellen. En mijn nagellak restaureren.

Bij de kapper hadden ze voor de woensdagmiddag nog precies één gaatje in de agenda. Kleurspoeling, Carmenset, schuifspeldjes, liters haarlak en vooral de vaardige handen van kapster Kim: doe jullie ding! Voor een professioneel aangebracht make-upje door mijn vriendinnen van d'n Doug is helaas geen tijd meer. Dan knoddel ik straks thuis zelf nog maar wat aan.

Zo'n last minute tv-optreden vergt een hoop geregel. Natuurlijk zit Sjrd net deze week tot over zijn oren in de werkdrukte maar hij wil toch ook wel graag mee naar Amsterdam. Mijn ouders waren zo lief me naar Eindhoven te brengen en vanuit daar rijden Sjrd en ik samen naar de Westergasfabriek. Met onderweg een culinaire stop bij La Place. Alwaar ik bedreven met mijn soep, salade en de social media jongleer. Nu alleen nog even mijn tv-hoofd oefenen...

Voor de uitzending maken we kennis met Jeroen en nemen we kort het item door. Ook moet ik alvast even in de studio gaan kijken naar mijn stoel, en of die ver genoeg van de andere CF'er staat. Jawel, aan alles is gedacht. Tot slot nog even langs de dames van de make-up, maar die hoeven dus niet veel meer te doen. Volgens mij "kunnen we beginnen!".

Die studio, die is trouwens klein in het echt! Alles staat heel dicht op elkaar. Ik telde in de gauwigheid een stuk of vier camera's. Maar verder gaat alles een beetje langs me heen. Gelukkig spot ik wel nog snel de directeur van de NCFS, Jacquelien. Die deze licht hysterische foto van ons maakt. Zo fijn als mensen meedenken met mijn plog.

En hier zit het er alweer op. Jos, de geïnterviewde vader van baby Lotte, en ik kijken elkaar even verbaasd aan. "Wat hebben we zojuist gedaan?!" Volgens mij ging het wel goed. Al kwam deze "jonge vrouw" (muhahahaha!) dan niet op het woord "vergoeding". 

Na afloop nog even met Team Orkambi op de foto. En nog wat feitjes over Jeroen Pauw. Hij is heel erg lang en heel erg smal. En ook ontzettend aardig. Hij heeft een jaloersmakende natuurlijke relaxedheid over zich.

Een reaguurder op Twitter noemde me gisteravond een door de farmaceut naar Pauw gestuurd posterchild. Ergens vind ik dat wel koddig omschreven. Ik weet natuurlijk namelijk hoe het echt zit. En verder wilde dit posterchild het hier voor vandaag bij laten. IK BEN KA-POT. Na drie nachten van maar vier uur slaap is de accu helemaal leeg. De aanhoudende hitte en opgebouwde spanning rondom mijn tv-debuut hebben nogal een wissel op me getrokken. Geeft niet. Gewoon liggen en rusten. In bed. Waar ik nog eens rustig alle reacties her en der teruglees. Een andere twitteraar - met veel meer volgers ook nog! - noemde me een prachtige dame. Hij zou me nu eens moeten zien...

Op vrijdag ging ik gewoon weer zelf naar de winkel. Ik ben echt heel normaal gebleven. Net als de knappe hondjes in de nieuwste LINDA.

Dit zelfverzonnen pastakostje is weer erg goed gelukt volgens de recensenten. Kwestie van pasta koken. Komkommer en tomaat in stukjes snijden. Alles in een grote kom gooien, mengen met groene pesto en nog wat rucola. En in een apart pannetje wat stukjes zalm opbakken.

Op zaterdag sliepen we uit en werden we wakker met het zalige idee van een lang weekend. Een lang weekend zonder marathongedoe, zonder mediagedoe, zonder andere verplichtingen. De zaligheid... Alleen maar samenzijn en leuke dingen doen. 's Middags zijn we even naar Venlo gereden voor wat winkelgenot en een wijntje op het terras. Alvast een voorproefje nemen op de met rasse schreden naderende zomervakantie.

's Avonds kookte ik een afbeelding uit het kookboek Vis & Veg na. Nogal succesvol.

Nadat Sjrd alle auto's in ons wagenpark met de stofzuiger had behandeld leek het mij wel een leuk idee om een rondje te gaan fietsen. Ik ben een vat vol verrassingen. Dus we sjouwden samen mijn zware, opgevoerde Sparta van de ophanghaken af en Sjrd boog zich over de slappe bandjes.

Fietsen blijft een crime maar als dit dan de beloning is heb ik het er graag voor over. Ik hoop dat mijn onderkantje dat ook snapt.

Sara is blij dat we 's avonds eindelijk weer thuis zijn. En of we nu alsjeblieft nooit meer weg willen gaan??! (Zie die geklauwde poot op mijn onderbeen... Hahaha!)

Hej hej.

2 opmerkingen:

Nicole lommen zei

We hebben naar je gekeken op tv. Je zag er geweldig uit! Groetjes lucas en nicole

Veronica CFBD zei

Topper: goed en helder verwoord
Zenuwen waren niet te zien